20 Haziran 2014 Cuma

Maydanoz Time:Mobil-Sims Oyunu

Herkese yepyeni bir hafta sonundan merhaba arkadaşlar ! Evet bugün benim için son gün yarın edebiyat-coğrafya sınavına da girdikten sonra her şey bitmiş olacak ondan sonra zaten bekleyeceğiz artık bakalım geri kalan 4 yılım hangi üniversite de hangi şehir de geçecek?

Neyse bugün konu ben değilim bugün konumuz çocukluğumda yıllarca oynadığım ve hiç bir zaman da doyamayacağım ve bence gelmiş geçmiş en iyi EA yapımı olan Sims oyunundan bahsedeceğim size.Benim yaşlarımda olanların bazıları bilir hele de kızlar :)

 Sims tam anlamıyla aslında bir simülasyon ve rol yapma oyunudur burada tövbe tövbe ama aslında doğru yani Tanrı sizsiniz.Sim dediğimiz insanlara ne yapacağını nasıl bir evde yaşayacağını kısaca kaderlerini siz belirliyorsunuz aslında normalde cd ile çalışan bir oyun bu ama orijinal cd leri maşallah yaklaşık 70-100 Tl civarlarında değiştiği için alması oynaması biraz zor oluyordu hele de annemler ben vermem bilgisayar oyununa o kadar para diyince eyvallah yani biz de korsan cd kullanıyorduk bir zamanlar tabi o zaman bilgisayardan anlayan abilerimiz vardı biz küçücük çocuğuz tabi nerden bilcez crack atmayı gerçi hala bilmiyorumda neyse :)

 Sonuç olarak zamanla büyüdük ya hevesimiz söndü ya araya Sbs,ygs,lys sınavlar bilmem neler girdi yıllarca unuttuk yüzüne dahi bakamadık bu oyunun ama içimde hep bi ukte kaldı hani özellikle de Sims 2 'de Seasons diye bi ek paket vardı bi arkadaşımın evinde oynamıştık Allah'ım nasıl bir oyundu öyle hayatımda öyle zevk aldığım 1 saat geçirdiğimi hatırlamıyorum her Loading yazdığında bir heyecanlanıyordum ki sormayın kalp krizinden gitmediysem iyiydi ama yazdım onu bi kenara mutlaka ne kadar olursa olsun alıp oynayacağım bir gün hayatımın alınacaklar gayesinde oldu yani anlayacağınız...

 Neyse benim asıl size söylemek istediğim o oynamaya doyamadığımız sims oyunu şimdi Google Play'de yani mobil oyunlarda! Tabi yıllar sonra olunca biraz farklı versiyonuyla hatta oldukça güncel bir modla. Çünkü bu sefer Motherlode gibi bir para hileniz yok millet evet evet bildiğinizi biliyorum illa bir para hilesi vardı GTA oynayanlar da bilirler :) EA oyunu öyle bi hazırlamış ki her ay oyuna yeni bir güncelleme geliyor yani yeni bir olay ekleniyor böylece sims sıkıcı olmaktan kurtuluyor ayrıca görevler var görevleri yapmadan kafana göre evlenip çocuk yapamıyorsun bu da aynı şekilde oyunun monotonluğunu kırmak için yapılmış ama para kazanma zorlaşınca biraz insanın içi sıkılmıyor değil hani ): Yani alışmışız tabi beleş tatlı paraya bu oyunda biraz sabır var biz sabırsızlar hemen yapmak istiyoruz parayı kazanıp o bebeyi doğurmak ama biraz zaman gerekiyor işte...Her oyunda olduğu gibi bu oyununda zamanında hilesini bulmaya çalışmışlar elbette ama oyun şirketi bizden uyanık elbette biz ne kadar hile bulursakta onlar hemen oyunu değiştirmişler hileyi etkisiz hale getirmişler.

Eski zevki veriyor mu ? Kesinlikle hayır ... Ben özgür olmayı tercih ederdim görevler beni çok sıkıyor...Ama biraz da araştırmaya itiyor o yüzden de seviyorum Sims forum sitelerinde dolaşıyorum facebook sayfasına gidiyorum ayrıca ingilizcenizi de geliştiriyor ki aslına bakarsanız küçükken ben ilk ingilizceyi bu oyundan öğrenmiştim okul daha sonra geldi benim için yabancı dil sevdamı bu oyuna borçluyum diyebilirim.

Son olarak oyunu oynamaya başladıysanız bir kaç ip ucu verebilirim sizlere:
  • Köpeğinizi sürekli överseniz(praise) normalden çok daha fazla hazine bulduğunu ve hazineden çıkan eşyaların çok daha değerli olduğunu fark edeceksiniz.
  • Tüm Simlerinizi sürekli bir araya toplayın ve iyi arkadaş olmalarını sağlayın. Ne kadar iyi ilişkileri olursa, o kadar fazla XP yani seviye puanı kazanacaklar.
  • Simlerinize uyumadan önce tohum ektirin. Gece zamanı hızlıya alacağınız için tohumlar da daha hızlı büyüyecektir.
  • Simlerinizin ihtiyaçları yüksekken, yaptıkları şeyleri daha çabuk yaparlar ve daha fazla seviye puanı kazanırlar. Bu yüzden Simlerinizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışın.
  • Pahalı eşyaları satmayın. Çünkü satarken, fiyatlar onda bire düşecektir. Pahalı eşyalar Simlerinizi mutlu edecek ve daha fazla XP kazanmasını sağlayacak
  • ”Be Romantic” seçeneği size diğer seçeneklere göre çok daha fazla XP verecektir.
  • ”Cupcake” kullanmamaya özen gösterin. Çünkü 5 LP değerindeler.
  • Köpeğinize 2LP’lik kemik almaktan çekinmeyin. Çünkü geri dönüşü çok daha fazla LP ve XP olacak.
  • Toddler’larızı köpeğinizle oynatın. Köpeğiniz mutlu olacaktır. Mutlu olduğunda ise etraftan değerli eşya bulma ihtimali artacaktır.
  • Evinize iki tane fırın alın. Fırınlardan birini kendiniz için kullanın. Diğerinde ise sürekli yiyecek pişirin ve satın.
  • Simlerinizi ”Cupcake” kullanmadan da ”Inspire” yapabilirsiniz. Gece kulübüne gidin ve bir kokteyl satın alın.
  • Görev yapmaktan çekinmeyin. Genellikle zaman kaybı gözükseler bile size hiç olmadığı kadar fazla Simoleons, LP ve XP kazandıracaktır.
  • Bir Simle ”Best Friend” olmak istiyorsanız gece kulübüne gidin ve dans edin. Bu işlemi hızlandıracaktır.
  • İşinize hep zamanında gidin. Zamanla promosyon alacaksınız. Bu da daha fazla XP ve Simoleons demek.
  • Siminiz hayalet avcılığı yapıyorsa, bu hobiyi 5. seviyeye getirin. Daha sonra ”Search for Ghosts” seçeneği ile hayalet yakalayın. Her yakalayışınızda 1 LP kazanacaksınız.
  • Level atladığınızdaki çıkan videoları izleyin. Bu size bedava LP kazandıracaktır.
  • Kabak(corn) ekin. Kabaklar günübirlik yetiştiği için hızlıca para kazanabilirsiniz.
  • Daha pahalı köpekler ve kediler, size daha pahalı şeyler getireceklerdir. Bu yüzden evcil hayvan satın alırken pahalı olanları almaya özen gösterin.
  • Cihazınızı salladığınızda Siminiz kusacaktır. Daha sonra kusmuğu temizleyin böylece fazladan LP ve para kazanacaksınız.
  • Balık tutarken, hayalet avlarken ”Lucky Spin” seçeneğine basmayın. Sizden 3 LP alacaktır.
  • Her Siminizin bir işe sahip olduğuna emin olun. İşe gitmeleri demek para ve XP demek.
  • ”Party Boat”ı sürekli ziyaret edin. Hem NBR kazanacaksınız hem de bedava şeyler elde edebileceksiniz.
  • Çöp kovasına basıp “kick over” yazısına tıklayın çöp yere düştüğünde onu temizleyin bu size xp kazandıracaktır.
Şimdilik bu kadar umarım eğlenerek oynarsınız ve beğenirsiniz yeni bir mobil postunda görüşmek üzere...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...