10 Ekim 2014 Cuma

Maydanoz Time : Kitap - Suç Ve Ceza 1.Cilt Dostoyevski

Herkese günün 2.postu olan kitap postundan merhabalar efenim...Ödevim olmasa vallahi billahi bu kitabı ömrüm boyunca okumazdım herhalde.Çünkü rus yazarlara bi gıcığım var dilleri de bi tuhaf isimler bi zor akılda kalmıyor olaylar çok karmaşık.Daha 2.cildi var daha onu kütüphaneden bulup okuyacağım onunda ayrı bir postunu yapacağım 2 seri olarak düşünün.

Suç ve Ceza'nın ben psikolojik bir roman olduğunun inanın bilmiyordum.Ne kadar cahilim! Meğersem hasta ruhlu psiko kısaca kafayı kırmış bir adamı anlatıyormuş ama ne anlatma! Çevirisi dandik desem Siyah Bordo gibi bi yayın evinin çevirisi sonuçta sanmıyorum ki yamuk olsun hep klasiklerin yayınlandığı tutarlı sevilen bi yayınevi.İlk başta olayları cidden hiç anlamıyorsunuz birileri geliyor gidiyor Raskolnikov diye bir manyak var canı sıkılıyor gidiyor nedensiz yere (manyak işte) 2 kadını balta ile kesiyor.Sonra kendi kendine bi tribe giriyor falan bir sürü insanla konuşuyor kitabın asıl heyecanı son 5 sayfada.Vallahi de billahi son 5 sayfada bildiğiniz heyecan aksiyon psikolojik bir haz var.Sonra saçma bir yerde bitiyor yine bir şey anlamıyorsunuz.

Ben böyle ağır klasikleri küçükken okuma taraftarı değilim açıkçası.Şimdi bile kültür birikimine sahip bir insan olduğumu düşünürken aslında hiç bir halt bilmediğimi anlıyorum.Aslında o kadar ağır ve içindeki mesajlar yatan bir kitap ki bunlar sonuç olarak bi yaş ve olgunluk gerektiriyor bu kitapları anlayabilmek için.Şimdi internetten de okuyucu ve yazarların yorumlarını da bakıcam bu kitabın felsefe ile ne bağlantısı var yoksa ben hiç bir not çıkaramadım anca okudum olayları anladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : The Worst of Evil

 Herkese merhabalar efenim, Bugün size hiç benlik olmayan (polisiye,uyuşturucu kaçakçılığı,aksiyon) ama sırf ikinci yan roldeki kadın için b...