20 Ocak 2015 Salı

Maydanoz Time: Film - Özgürlük Yolu

Herkese günün 2.postu olan film postundan merhabalar efenim...Yine bir baş yapıt ile kaşınızdayım Özgürlük Yolu filmi ne kadar ödül alsa ne kadar çok beğenilse de benim aslında kesinlikle acımasızca eleştireceğim bir film.Çünkü bence asıl özgürlük bu değil ! Burada ki anlayışa göre özgürlük dediğimiz şey geride arkasında gözü yaşlı bir anne baba kardeş bırakarak paraları her şeyi yakarak atarak kendi aklınca bir yerlere gitmek vahşi doğanın içinde yapayalnız yaşayıp kafayı yemek en sonunda da geberip gitmek! Böyle bir özgürlük mü olur ya ! Ya yazık değil mi senin anne babana? Sen özgür olcam bilmem ne olcam diye elindekinin değerini bilmeyip kendini yollara vurunca mı bir halt olmuş oluyorsun? Bu film aslında ne kadarda yanlış bir örnek.Tamam kendi gücünü keşfetmek maddi hayatı bırakıp maneviye doğaya dönmek yönelmek elbette iyi bir şey ama bu şekilde değil.Her şeyin bi sırası bi zamanı var be kardeşim.Yapayalnız o şekilde düşülür mü yollara insan kafayı yer be ! Biraz da elindekilerin değerini bilerek yeni bir şeyler üretmeye yapmaya çalış emek vermeden yemeye çalışıyor bu çocuk resmen böyle iş olmaz böyle baş yapıt olmaz !

Konusu:Üniversiteden yeni mezun olan Christopher, anne ve babasıyla geçmişte yaşadığı sorunların da etkisiyle, sahip olduğu her şeyden vazgeçer ve Alaska'da vahşi doğada tek başına yaşamaya çalışır. Alaska'ya kadar olan iki senelik yolculuğu esnasında pek çok renkli karakterle arkadaşlık kurar.

3 yorum:

  1. Hafiften ironiktir, anahtar replik ise ölmeden önce kitaba not düştüğü ''happiness is only real when shared'' - Mutluluk paylaştıkça gerçektir/güzeldir.
    https://www.youtube.com/watch?v=x2k-oo2TT-0 yani aslında fena film değildir ben 7,5 diyorum. o değil instagramdaki mesajımı gördün mü ? son kez yüzsüzlük yapıyorum. Biliyorum bu şekilde iletişim kurmaya çalışmak artık çok değersiz ve içi boşaltılmış, keşke diyorum bir etkinlikte yahut ortak arkadaş vasıtasıyla çıksaydın karşıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ınstgaram da "selam" dışında daha yaratıcı bir şey yazmadıysanız evet yanıt vermemişimdir :D Anahtar replik kısmını kaçırmışım sanırım fazla öfkeli ve önyargılı izlediğim için filmi farkedememişim ama bu bloğunda benimde ana felsefem evet mutluluk paylaştıkça güzeldir :)

      Sil
  2. Bak yine önyargılısın devamı belki de ilgi çekici. tabii öyle selam, merhaba gibi bir mesaj değildi benimki :) öyleyse yarın instagram'dan ''cihan.sar adlı kullanıcı size mesaj göndermek istiyor'' diye bir bildirim gelecek ona şans ver derim. unutmadan yeni yaşın kutlu olsun, nice yıllara :)

    YanıtlaSil

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...