22 Şubat 2015 Pazar

Maydanoz Time : Ben - Prof. Dr. Korkut Tuna Ve Şehirleşme Konferansı

Herkese yeni bir günden merhabalar efenim.Cuma günü PDR bölümü olarak okulumuzun asıl kampüs bölümündeki bir konferansa davet edildik.Antropoloji hocamızın eşliğinde şehirleşme ve yerleşik hayata dair  bir konferans aldık.

Konferansta konuşan Prof. Dr. Korku Tuna, günümüzde şehirlerin toplumu tayin eden bir yapı halini aldığını belirterek, kırların boşalmasıyla şehirlerin büyük bir nüfusa eriştiğini ifade etti. Tuna, şehirlerin ortaya çıkışını tarihsel ve sosyolojik olarak anlatarak, insanın diğer canlılardan ayrı olarak tarih içerisinde ileri bir seviyeye “bir medeniyet çizgisi” olarak nitelendirdiği tarımla geçiş yaptığını, tarımla birlikte de günümüz modern şehirlerinin eski çağlardaki karşılıklarının ortaya çıkmaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Korkut Tuna ayrıca Şanlıurfa yakınlarında başlanan "göbekli tepe" kazılarının günümüzden 8-12 bin yıl geriye giden en eski yerleşim yeri olarak karşımıza çıktığını ve şehirlerin ortaya çıkışı ile ilgili şu ana kadarki kabullerimizi ve ezberlerimizi bozabileceğine dikkat çekerek konuşmasını bitirdi.



Benim can arkadaşlarım ve meslektaşlarım konferans sonrası selfie :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...