22 Nisan 2015 Çarşamba

Maydanoz Time : Film - İklimler

Herkese günün 2.postu olan film postundan merhabalar efenim.

Film listesinde olan filmlerimden biriydi İklimler izleyecektim bir gün elbette Nuri Bilge Ceylan ama bu kadar çabuk olacağını hiç bilemezdim.Etkili olan biraz Lazzy Otter adlı kullanıcının yazdıkları biraz da mesleğime olan aşkım (psikoloji filmleri adı altında geçiyor) etkili oldu diyebilirim.Öncelikle sanat aşkınız ya da psikolojiye biraz olsun ilginiz yoksa bu tarz filmlerden hemen uzaklaşın çünkü cidden insanın sabrını deniyor! Ama buna rağmen benim nedense çok hoşuma gitti.Bence asıl sinema bu dedim !

Başrollerinde Nuri Bilge Ceylan ve eşi Ebru Ceylan vardı.Ebru Ceylan çok yakın açılardan Lana Del Rey'e çok benziyor be ne kadar yumuşak yüz hatları olan bi kadın kadını izlerken zevk aldım resmen.Sanki bi film değilde psikolojik bi deney izliyor gibiydim açıkçası.Nefes alışverişlerine kadar hissettim diyebilirim.O bakışlar,o buruk gülüşler...Tamam hikaye diye bi şey ortada,senaryo bence vasat ötesi,kurgu diye bi şey uğramamış bile ama işte...

Sevişme sahnesi bile hayatımda izlediğim en ilginç sevişme sahnesiydi açıkçası.Birbirlerini dövüyorlar mı yoksa öpüyorlar mı açıkçası anlamadım.Tamam akış gereği aşkın olmaması sadece tutkunun olması lazımdı o sevişmede ama resmen şiddet vardı be ! Bu bile hoşuma daha doğrusu garibime gitti benim neden sanat filmi dediklerini şimdi anladım açıkçası.

4 yorum:

  1. Yere düşen fındık ile yerde sevişmeye başlamaları ayrıntısı çok iyi değil miydi sence de? Ateş almaya uygun bir ortamda en küçük ve ilgisiz objelerin bile ne kadar tetikleyici olabileceğini gösteriyor.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle psikoloji zaten ayrıntı işidir :)

    YanıtlaSil
  3. Hikayelerime de bir psikolog gözüyle yorumlarını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  4. hahha tabi ki en sevdiğim şey okumak ve yorunlamak :D

    YanıtlaSil

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...