13 Haziran 2015 Cumartesi

Maydanoz Time : Kitap - Fi Akilah Azra Kohen

Herkese merhabalar efenim.Güzel bir hafta sonunda bir kitap postu ile daha karşınızdayım.Bu kitap postumuzun konuğu Türk Edebiyat'ın da Çok Satanlar Ve Çok Okunanlara girmeyi başarmış ve bir çok blog sitesinde de yorumları bulunan bir kitap olan Akilah Azra Kohen'in Fi'si.

Adını benim daha yeni duyduğum bir yazar belki de ilk kitabıdır bu kitap bilemem ama bu seriyle güzel bir çıkış yakaladığı kesin.Benden önce kardeşimin siparişiydi aslında bu kitap.Onun isteği ile alındı bende adını duymuştum ama daha okunacak çok kitabım olduğundan bu zamana kadar itibar etmemiştim açıkçası.

Kardeşim okumuş ve kurgusunu pekte beğenmemiş açıkçası.Ama ben okuyunca bu yorumunun yaşına bağlı olduğunu anladım.Psikolojik ve felsefik açıdan güzel sözleri ve diyalogları olan bi kitap.Kurgu konusuna gelirsek evet çok fazla alakasız yan karakter ve yan karakterlerin detayına girmiş.Ayrıca kitabın başındaki Karakter Kimlik Künyesi'de bi garip geldi bana genelde tiyatro metinlerinde görürüz böyle bir şeyi bir romanda olması biraz tuhaf olmuş ve romanı baştan basitleştirmiş açıkçası.

Onun dışında yazarın yalın ama hafiftende süslü bir dili var.Ne oralı ne buralı yani.Ayrıca gereksiz detaylara pek fazla girdiğinden kitap gereksiz uzamış ve okuyucuyu biraz sıkmaya başlamış.Bunlar dışında okurken insanda merak uyandıran bi kitap aslında serinin devamını almayı düşünüyor muyum pek bilmiyorum kısmet bu işlerde.


1 yorum:

  1. Azra Kohen'in videolarını izleyip, röportajlarını okuduktan sonra FİÇİPİ üçlemesini okuyup, dizisini izledim. Azra Kohen kitlesel bilince, üretime, bilinçlü tüketmeye, doğaya, canlılara ve birey olmakla ilgili kaygıları var. Aeden'i okurken sarsılacağımı biliyorum. Tanıtım için teşekkürler.

    Kohen hakkında yazımı keşfetmeniz için siteme beklerim.
    https://forestofnoreturn.blogspot.com/search/label/azra%20kohen

    YanıtlaSil

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...