17 Eylül 2015 Perşembe

Maydanoz Time : İkon - Natalie Portman

Herkeslere merhabalar efenim ! 

İkon postlarına günümüz Hollywood'undan devam ediyorum ama eski İkonlarda filmlerini bulup,izleyebildikçe gelecek elbette hiç  merak buyurmayınız efenim. :)

Bu postun İkonu seven var,sevmeyen var ama bence oldukça yankı yapmış filmlerde oynarak kendini ispat etmiş biri olan Natalie Portman var.Ben kendisinin yüz şeklinde yine hafiften bi Audrey havaları seziyorum.Sanırım ben Audrey tipi kadınları hep beğeniyorum ya da Hollywood dünyası bi türlü Audrey tipi kadınların etkisinden kurtulamadı !

Hayatı : 

Natalie Portman (d. Natali Herşlagİbranice: נטלי פורטמן‎; 9 Haziran 1981 Kudüsİsrailİsrailli-ABD'li Akademi Ödüllü aktris. 14 yaşında, Luc Besson'un Léon adlı filminde oynadığı rolle dünya çapında üne kavuşan Portman, 2005 yılında Closer filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Oscarına aday gösterildi ve aynı dalda Altın Küre ödülünü aldı. 2011 yılında Black Swan filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Oscarına ve Altın Küre'ye aday gösterildi. Altın Küre'yi ve Oscar'ı kazandı.



İzlediğim 5 Filmi :

Black Swan : Film 2010 yapımı ve bana göre dehşet bi yapım.Bilmiyorum benim izlerken biraz midem kalktı o yüzden bazı sahneleri bol bol atladım.Natalie kendini uzay mekiği kadar aşmış bu filmde diyebilirim.Film bi çok ödül aldı zamanında oldukça konuşuldu ama en çok beğenilen ise elbette Black Swan makyajı oldu.

Natalie'ye bu filmde Mila Kunis eşlik ediyor.Natalie kadar o da dehşet bi kadın ve oyuncu.Balerinlerin hayatını biraz garip bi senaryo bile anlatan bi film.Midemin kaldırmadığı kısmına gelirsek : Lezbiyenlik ilişkisi ...


Leon : Film 1994 yapımı.Bu filmi izlemeyen kaç kişi kaldı bilemiyorum.Matilda rolü üle hayatımızı ve Hollywood'da bomba gibi düştü Natalie filmin ayıntılı bilgisini Film postlarından bulabilirsiniz.


V For Vandetta : Film 2005 yapımı.Natalie burada oldukça kısa saçlı (!) çıkıyor karşımıza,sanırım bu bir özgürlüğün sembolü zaten filmde özgürlük ve devrim gibi unsurların üzerine kurulmuş,oldukça ses getiren yapımlardan biri.


No String Attached : Film 2011 yapımı.Gelecek zamanlarda Mila Kunis ve Justin Timberlake bu filmin çok benzeri olan Arkadaştan Öte'yi yaptıklar.Açıkçası onların yaptıkları bu filmden daha çok ses getirdi.Oyuncu farkından mı bilemiyorum ama konusu birebir aynı filmin.

Natalie Portman'a bu filmde Ashton Kutcher eşlik ediyor.Çektikleri sahneler için Ashton bence çok büyük bi şans en azından dünya yakışıklı bi adamla o sahneleri çekmiş.Natalie bu filmde tamamen kendini aşmış çünkü gerçekten filmin şiddet haricinde Grinin 50 Tonu filminden hiç bi farkı yok.


The Other Boleyn Girl : Film 2008 yapımı.Natalie Portman yine altın çağını yaşıyor diyebilirim bu filmde.Kitaptan uyarlanmış yine çok ses getiren bi yapımın içinde hem de muhteşem bi kadroyla.Natalie'ye Scarlett Johansson ve elbette Eric Bana gibi isimler eşlik ediyor.







2 yorum:

  1. Natalie portman'ı sevmeyen de mi varmış? Ben hiç rastlamadım. Özellikle erkekler arasında :-)

    Natalie'nin Closer diye bir filmi var. Orada Jude Law ve Clin Owen gibi iki mükemmel erkekle oynuyor. Onu izlemeni de tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. bi filmde Jude Law oynuyorsa Natalie Portman'nın oyuncluğunu izleyemem ki ben Jude'ye bakmaktan :D

    YanıtlaSil

Kore Dizisi : My Lovely Liar

Herkese merhabalar efenim, Bayramın son günündeyiz.Dün ve dünden önce ki geziyordum o yüzlerden buralarla ilgilenemedim.Bugün evde dinlenmec...