25 Ekim 2015 Pazar

Maydanoz Time : İkon - Jennifer Aniston

Herkese merhabalar efenim ! 

Yeni bir ikon postunda daha buluştuğumuz için pek mesudum ! Oldukça uzun bir aradan sonra nihayet Jennifer Aniston ile geri dönebildim.Malum yoğun çalışma tempomdan dolayı bu tarz şeylere pek zaman ayıramıyordum.

Jennifer benim çocukluğumdan bu yana oldukça kaliteli fimler çekmiş nadide oyunculardandır.Hala film çekmeye devam ediyor ve hala çok seviliyor.Friends dizisini maalesef hala izleyemedim ama izlenecekler listemde var.Orada izleyip bir kez daha Jennifer Aniston hayranı olacak mıyım acaba,şimdilik filmleriyle idare ediyoruz bakalım ...


Hayatı :


Los Angeles'da doğan ve 80'li yıllarda küçük rollerde oynamaya başlayan Jennifer Aniston, çeşitli dizi ve filmlerde rol aldı. En bilinen rolü Friends dizisindeki Rachel Green rolüdür. Dünya ve Amerikan tarihinde en çok izlenen tv dizisi olan ve çekimleri 10 sene süren "Friends" dizisi ile birlikte, adeta fenomen olan ve yıldızı parlayan Jennifer bu rolü ile bir Altın Küre ve bir de Emmy Ödülü almıştır. Aktör Brad Pitt ile beş yıl evli kalmıştı. Evlilikeri çok mutlu gitmesine rağmen ayrıldılar.2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre dünyanın 8. en güçlü ünlüsü seçilmiştir. Kalifornia eyaletinde doğmasına rağmen New York eyaletinde büyümüştür. Kendisi gibi babasıda bir sinema oyuncusu idi, kendisi Yunan asıllıdır. Annesi ise iskoç kokenlidir İki tane kardeşi vardır, ve küçüklüğünde bir sene Yunanistan'da yaşamıştır. Aniston'nın vaftiz babası, kendi babasının en yakın arkadaşı olan Telly Savalas'tır. Sinema oyuculuğuna yeni başladığı zamanlarda birçok değişik işler yapmıştır, garson ve telesekreterlik bunlardan birkaçıdır. 1989 yılında, Los Angeles, California'ya göç etmiştir.Filmleri Amerika'da 990,344,238$ ve dünya çapında ise 1,508,048,564$'lık gişe hasılatı toplamıştır. Aktrislik kariyerinin yanında Meksika'da bir öksüzler evini işletir. Bunun için birçok reklama ve televizyon şovlarına çıkmış ve para toplamıştır.
2007'de Forbes Dergisi'nin belirlediği "Dünya'nın En Zengin Ünlüleri" listesin de toplam 110 milyon dolarlık servetiyle 10. sırada yer almıştır.


İzlediğim 5 Filmi :

Cake : Film 2014 yapımı ve Jennifer bu filmde olduğundan daha farklı bi saç tipiyle ve karakterle karşımıza çıkıyor.İlk defa Jennifer'ı böyle görüyorum.İyice kilo almış ve yaşlanmış bi halde görüyoruz.Jennifer'a ek olarak filmde Anna Kendrick ve Felicity Huffman gibi tanıdığım isimlerde var.Jennifer bu filmde toplumdan dışlanmış bi kadını oynuyor.Film oldukça ağır ilerliyor ve içinde çok sıkıcı sahnelerinde olduğunu söyleyebilirim.

Aslında bilirsiniz mesleğim gereği psikolojik filmleri çok severim bu  filmlerde o tarzdan ama çok ağır ilerliyor ve acayip sıkıcı film akmıyor,gitmiyor Jennifer Oscarlık oynamış doğru ama filmin senaryosu ne allasen söyle kim izler böyle bi filmi !




Just Go With It : Başrolde gözlerim Jennifer'dan çok açıkçası Adam Sandler'i görüyor bu filmde.Beni affedin ama tarafsız bakamıyprum bu filme çünkü ben Adam'a aşığım resmen ! Romantik ve Komedi filmlerinin prensi benim için hala Adam.Bu filmde de prenslğini her zaman ki gibi göstermiş Jennifer ile birlikte.Ayrıca bence birbirine çok yakışan da bi çift laf aramızda :) 2011 yapımı Romantik-Komedi şahane hiç vakit kaybetmeden izlenmesi gereken bi film !



Life Of Crime : Film 2013 yapımı.Jennifer bu filmde olduğundan daha yaşlı gibi görünüyor ya da sanırım ona "Eşi" rolünde eşlik eden Tim Robbis dolasıyla da olabilir.Bu zamana kadar hep yakışıklı ve genç partnerlerin yanında gördük onu.Bu arada filmin yapımı 2013 yapımı olmasına rağmen eski bi zaman diliminde geçiyor ama kostümlere hele de Jennifer'ın giydiklerine bayıldım diyebilirim !

Kötü taraf ise benim en çok sevdiğim kadın oyunculardan biri olan Isla Fisher'ın burada "kötü kadın " rolünde olmasıydı o kadar tatlı ve masum bi kadını nasıl o role koydunuz :/

Sonuna kadar biraz ağır ilerleyen bir film ama oldukça merak uyandırıcı filmi izlerken hep "sonunda ne olucak acaba " diyor insan.Vee tabi ki de dehşet son :D




The Switch : Film 2010 yapımı.Konusu kısaca,40 yaşına basmış Kassie Larson, suni döllenme yoluyla hamile kalmaya karar vermiştir. En iyi arkadaşı Wally, ona destek vermek için yanındadır. Ancak Wally gizlice, Larson'u hamile bırakacak kişinin spermleri ile kendisininkini değiştirir. Kassie hamile kalmıştır, çocuğunun gerçek babası nevrotik ve güvensiz Wally'dir.

Film Türkçe'ye "Süpriz Baba" ismiyle çevrildi.Jason Bateman ile harika bir partner olmuşlar .Film daha çok Romantik-Komedi tarzı gözükse de bence Aile-Drama-Romantik kategorilerinden birinde de olabilr.


The Bounty Hunter : Yıl 2010.Farkettiniz mi bilmiyorum ama bu yıllarda Jennifer hiç tarzından ödün vermemiş ne oynadığı film tarzından ne oynadığı karakter tarzlarından ne saçından ne stilinden.Yine araya aksiyon serpiştirilmiş bol kahkahalı bi Romantik-Komedi filmi daha.Jennifer'e bol bol yakışacak hatta yetipte artacak bi partner var yanında Gerard Butler izlemediyseniz partneri duyunca hemen açıp izlemeyi düşünüyorsunuz kızlar biliyorum Gerard'ın filmleri tabi de kaçmaz çok kötü bi film olsa bile oturur biblo gibi adamı izleriz :D




2 yorum:

  1. Jennifer anistonu çok severim ...

    YanıtlaSil
  2. Jennifer Aniston'un çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Yani aslında ondan çok daha güzel ve yetenekli insanlar var ama onun kadar ünlü ve zengin olamamış.

    YanıtlaSil

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...