23 Kasım 2015 Pazartesi

Maydanoz Time : Film - Agora

Herkese merhabalar millet !

Bugün bomboşum ama yarından itibaren her gün alan sınavlarım var o yüzden bol bol ders çalışıyoum şu sıralar ama tabiki de kültürel etkinliklerimi de yapmayı unutmuyorum ! Gün 24 saat malum her şeye zamanımız var !

Haftanın ikinci filmi olan Agora , ünlü anstronomici ve matematikçi kadın filozof Hypatia'nın hayat hikayesini anlatan bir film gibi görünmüş olsa da aslında Paganların ve Hristiyanların din savaşını gözümüze gözümüze sokan bir film olmuş maalesef.Ama bilinenlere göre hangi biri yalan ki ? Savaş mı olmamış yoksa bir bilim kadını cadı diye Hristiyanlar tarafından taşa mı tutulmamış ?

Hem belinden aşağıya kadar inen altın rengi saçlarıyla büyüleyecek, nefes kesecek derecede muhteşem, aynı zamanda ismini matematikçi, filozof ve astronom olarak tarihe geçirecek kadar akıllı bir bayan. Ve ne dramatiktir ki ölümüyle bile hafızalardan silinmeyecek bir kadın. Üstüne saldıran oldukça fazla adamın vuruşlarıyla canını veren, ölü bedeni sokak sokak sürüklenip, eti kemiklerinden ayrılan fakat ne olursa olsun zamanın unutulmazları içine giren bir kadın. Yani 45 yaşındayken bu hayattan ayrılan İskenderiyeli Hypatia.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...