2 Ocak 2016 Cumartesi

Maydanoz Time : Film - Star Wars Serisi

Herkese merhabalar millet !

Bugünün ilk postunda size şu geçtiğimiz 2 haftadan beri dünyaca süregelen bir şeyden bahsetmek istiyorum.Artık bence bilmeyen duymayan kalmamıştır.Star Wars 1977 yılından günümüze kadar süregelmiş olan ve geçtiğimiz haftada da 7.filminin vizyona girmesi ile kıyametleri koparan bir yapım.

Açık sözlü olmak gerekirse bende bu sene bu kadar ilgi görene kadar izlememiştim.Çünkü öyle pekte bilim-kurgu sever bir insan değilim ama sürü psikolojisinden midir nedir bende bir Star Wars hayranı olup çıktım.Tabi ki film serisinin hepsini izledim hem de tek bir gecede :D

Çekilme hikayesinden hayran kitlelerine kadar beni çok etkileyen bir seri oldu açıkçası.Öncelikle izlenme yolu 2 türlü bu serinin.Eğer seriyi kronolojik olarak izlemek istiyorsanız 123-456 olarak izleyeceksiniz eğer çekim yılına göre birden her şey iyiyken pat diye sinema teknolojisinin geriye gitmesini istemiyorsanız 456-123 olarak izleyeceksiniz.Ben 2.si olarak izledim açıkçası da pişman değilim.Olaylar birden en başa gidince biraz başlarda kafam karıştı ama sonradan sonrada izledikçe her şey yerine oturdu diyebilirim.Ayrıca bende artık fantastik-bilim kurgu filmler sever bi insan oldum !

En son olarakta arkadaşlarımı ikna ederekten 7.filme gittim.Ve eski filmleri izleyen biri olarak öyle çokta beğenmedim açıkçası.Çünkü bence seri 6.filmde bitmeliydi.Senarist beyciğim seriyi uzattıkça batırmaya başlamış bence.Sanırım seri 9 filmden oluşuyor.Daha önümüzde 2 film daha var.

7.filme gelecek olursak aradan 10 yıla yakın zaman geçmiş tabi kine oyuncular aynı kalmış ne hikaye aynı kalmış.6.filmin devamı niteliğinde değilde daha çok kendi çapında bir film olmuş.Diğer filmleri izlemeyen biri gayet nette anlayabilir olan biteni.

Serinin kısaca özetine gelicek olursak ; 

Yıldız Savaşları yayınlarındaki olaylar, kurgusal bir galakside gerçekleşmektedir. Pek çok uzaylı ırkı tasvir edildiği gibi, genellikle sahiplerinin emirlerini yerine getiren robotlara da yer verilmiştir. Uzay yolculuğuna oldukça sık rastlanır, evrendeki pek çok gezegen (daha sonra Galaktik İmparatorluk olarak değişmek üzere)Galaktik Cumhuriyetin bir üyesidir.
Yıldız Savaşları'nın göze çarpan bir karakteristiği "Güç" olarak adlandırılan, yetenekli bireyler tarafından kullanılabilen, tüm evreni kapsadığına inanılan enerjidir. Yayınlanan ilk filmde "tüm canlı varlıkları sarmalayan, delip geçen, birbirine bağlayan enerji" olarak açıklanmıştır. "Güç", kullanıcılarına, telekinezikehanet, öngörü, zihin kontrolü gibi çeşitlidoğaüstü yetenekler bahşeder ve refleksler ve hız gibi pek çok fiziksel özelliğin gelişmesini sağlar. Bu yetenekler karakterler arasında farklılık gösterebilir. Güç iyilik için kullanılabileceği gibi, nefret, saldırganlık ve kötülük duygularını besleyen karanlık tarafının takipçileri tarafından farklı amaçlar için kullanılabilir. Temel altı filmde Güç'ü iyilik için kullanan Jediler ile galaksiyi ele geçirmek amacıyla karanlık tarafa geçmiş Sithlerin mücadelesi konu edilmiştir.




2 yorum:

  1. Yaaa o defterlere bayıldımmm ben alamadım :( 7. Filmi izledim ama öncekileri izlemedim ben. filmin eksikleri yok değil ama bir şekilde kendini sevdiriyor :)

    YanıtlaSil
  2. hahah ben aldım hemen yaşasın BİM :D

    YanıtlaSil

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...