21 Şubat 2016 Pazar

Maydanoz Time : Film - Küp Serisi

Herkese merhabalar efenim...

Uzuunn bir zamandan sonra bir film serisi ile karşınızdayım.Aslında bu film yani ilk film olan Küp'ü izleyip MindFuck filmler kategorisine koymayı düşünüyordum fakat 1.filmin sonu açık kaldı ve tam olarak filmi (kardeşimle) anlamayınca sözlüklerden falan yorumlara baktık,bakarken de bunun serinin ilk filmi olduğunu diğer filmlerinde ilk filmi anlayabileceğimizi öğrendik.

Serinin ilk filmi 1997 yılında çekilen Küp filmi olarak biliniyor.Aslında akılcı bir senaryosu var ve oldukça da merak uyandırıyor izlerken.

Oraya nasıl geldiklerini hatırlamayan ve üzerlerinde dünyadaki hapishanelerin adlarının bulunduğu ,  hapishane üniforması giyen insanlar var.Bu insanlar kendilerini bu şekilde sürekli yer değiştiren bir küp mekanizmasının içinde buluyor.Buradan nasıl çıkacaklarını bulmaya çabalıyorlar ama küpte aynı zamanda her odanın renkleri ve tuzakları var.

Film bu arada Kanada yapımı.

Serinin 2.filmi 2002'de HiperKüp olarak çıktı ama 1.film ile maalesef hiç bir bağlantısı yok ayrıca başka bir çağa atlamışlar gibi resmen benim düşünceme göre yönetmen bu filmi sarhoşken çekmiş :D

Serinin 3.filmi ise 2004'te Küp Zero olarak çekildi.Bu film 1.film ile daha alakalıydı ayrıca 1.filme bol bol gönderme yaptılar ve çok azda olsa boşlukları doldurdular ama yinede seri boyunca aklımızda hep bazı soru işaretleri kaldı diyebilirim.





1 yorum:

  1. İlkini izlemiştim. Güzel bir filmdi. Devamlarını izlemedim.

    YanıtlaSil

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...