14 Mart 2016 Pazartesi

Maydanoz Time : Dizi - Danganronpa

Herkese merhabalar millet !

Konusu sadece en iyi öğrencilerin kabul edildiği Hope's Peak Lisesine rastgele seçildiği için "en şanslı öğrenci" lakabını alan Makoto Naegi, okula adımını attığı an, ne olduğu kestirilemeyen bir güç tarafından bayıltılır. Ayıldığında 14 kişiyle birlikte binanın içinde kapalı kısılı olarak kendini bulur. Bu sırada Monokuma isimli konuşan bir oyuncak ayı, öğrencilere binadan ancak ve ancak cinayet işleyip, yakayı ele vermezlerse kurtulabileceklerini söyler. İşlenen her cinayetin ardından, öğrencilerin iştirak ettiği "okul mahkemesi" yapılır, ve bu mahkeme sırasında öğrenciler cinayeti kimin işlediğini bulmaya çalışırlar, doğru tahminde bulunurlarsa, cinayet işleyen kişi, Monokuma tarafından infaz edilir, yok yanlış tahminde bulunurlarsa, bu kez cinayeti işleyen kişi dışındaki kalan tüm öğrenciler öldürülür. Makoto ve diğerleri bir yandan işlenen cinayetleri çözerlerken, bir yandan da tüm bu olup bitenlerin sorumlularını bulmak için çaba gösterecektir.

Açıkçası bu seriye ilk başta puanları nispeten düşük diye yanaşmıyordum, ama konusu ilgimi çektiğinden bir şans vereyim dedim izlerken resmen koltuğuma mıhladı.Bu kadar sürükleyici bir seri beklemiyordum. Evet rahatsız edici sahneler bir hayli fazla seride, hele infaz sahneleri ki 3d olması da gayet güzel olmuş.Serideki olay bundan ibaret değil, delil toplama ve mahkeme sahneleri çok başarılı. 


Kanın kırmızı değilde pembe oluşu bana cinayet kavramını biraz tatlı gösterilmek istenmiş gibi geldi :/



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Romantik Film : The Tearsmith

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de ergen filmler izlemeyi acilen bırakmam lazım ! Yine Wattpadd den senaryosu çıkmış gibi olan bir film ...