12 Mart 2016 Cumartesi

Maydanoz Time : Film - Bridge Of Spies

Herkese günün 2.film postundan merhabalar millet !

Oscar filmlerinden devam ediyoruz elbette.Ben pek şansı olduğnu düşünmüyordum açıkçası bu filmin.Sanırım başrolleri,dönem filmi olması ve tabiki de yine bir sorgu filmi olduğu için aday gösterildiğini düşünüyorum.

Türkçe adı ile Casuslar Köprüsü olarak bilinen bu film aslında oldukça yavaş ilerleyen ve işlenen bir film.Dönem filmi olduğu için kostümler ve ortamlar oldukça etkileyici ama diyaloglar ve ilerleyiş biraz can sıkıcı diyebilirim.

Ayrıca konuyu da vereceğim ama aklıma takıldığı için izleyenlere bir sorum olucak,Tabi ki de biraz spoiler olucak ama : Bilmem farkettiniz mi sorgu filmi olmasına rağmen filmde 2 tane ajan ve bunların değiş tokuşu var ülkeler arasında.Ama Rus ajanı olan adam baştan beri profesyönel bir suçlu olarak gözümüze gözümüze sokulurken Amerikan ajanı olarak itham edilen adam çok masum bir uçak pilotu olarak gösteriliyor ben mi yanlış yorumluyorum bilmiyorum ama resmen çok pis Rusya'ya bu film ile diss atılmış :D

Soğuk Savaş esnasında James B. Donovan adındaki avukat CIA tarafından işe alınmıştır. Avukat gergin bir müzakere görevine dâhil olup Sovyetler Birliği tarafından uçağı düşürüldükten sonra tutuklanan U-2 casus uçak pilotu Francis G. Powers'in ABD'de casusluk suçuyla tutuklu bulunan KGB istihbarat ajanı Rudolf Abel ile takas edilerek serbest bırakılması için çalışmaya başlar. Film, 1960 senesinde gerçekleşen U-2 krizini anlatmaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...