25 Mart 2016 Cuma

Maydanoz Time : Kitap - Günübirlik Hayatlar Irvin D.Yalom

Herkese merhabalar millet !

Güzel bir cuma gününde daha beraberiz.Bugün okulum yok o yüzden bol bol okumaya ve dizi izlemeye kısaca kendime vakit ayırmayı düşünüyorum.Vizeler başlamadan bu keyifleri yaptım yaptım ... Hafta içinde çok yoğun olduğum için postları kısacık yazıyorum farkındayım ordan oraya koşturuyorum bende işte ne yapayım.Aslında aklımda olan bir sürü etkinlikler,gezmeler varda hava şartları pek müsait değil maalesef.Ne zaman tam anlamıyla bahar gelecek bilemiyorum.

Neyse efenim gelelim bu haftanın kitap postu olan Pegasus yayınevinde çıkma Yalom'un benim ilk okuduğum kitabı olan Günübirlik Hayatlar romanına.Aslında bu bir roman sayılmaz.Daha çok terapi seanslarını anlattığı yazılardan oluşan bir kitap demeliyim.

Varoluşçu akımı oldukça sevsemde daha önce neden Yalom ile tanışmadım bilemiyorum.Bu kitabı bir çok kitap bloğunda gördüm ve duydum ama okumak bu zamana kısmetmiş ne yapalım.

Gayet bana hitap eden bir kitap olduğunu söyleyebilirim.Bilmeyen kaldı mı bilemiyorum ama ben Psikolojik Danışmanlık okuyorum haliylen bu tarz kitaplar benim için ders kitabı niteliğinde.

Pegasus gibi çok popüler bir yayınevinin bu kitabı basması güncel olarakta çok dikkat çekti ve bir çok insan bu tarz kitapları okumasa bile alıp okumaya başladı ve bu beni çok mutlu etti elbette.

Yalom daha çok varoluşçuluk üzerine yoğunlaşan bir psikiyatrist olsada okuduklarımdan anladığım kadarıyla Freud'un rüya analizi ve bilinçaltı sendromlarından da çok fazla yararlanıyor.

Yalom bu kitapta sadece bir terapist değil aynı zamanda yazar kimliğini de konuşturmuş.Terapi sırasında bir çok kitaptan alıntılar yaparak entellektüel paylaşımlarda da bulunmuş.

Dikkatimi çeken başka bir şey ise daha çok ölüme yakın olan ya da belli yaşa gelmiş insanların hikayesini anlatması.Normalde de bütün hastaları bu yönde mi yoksa Yalom belli bir tarz oluşturmak için mi bilhassa bu tarz vakaları seçip koymuş bilemiyorum.

Ama Bir Psikiyatristin Gizli Defteri 'ni okuyup beğenenler bu kitabı da oldukça beğenirler.


2 yorum:

  1. Yalom'u okumayan bi ben kaldım sanırım o.O çok merak ettiğim halde bir türlü elim kitaplarına gitmedi nedense. bunun konusu da tam benlik. ama elimdeki kitabı Nietzsche Ağladığında. sanırım ilk onu okuycam :)

    YanıtlaSil
  2. bi sen bi ben kalmıştık demekki :D oku oku bende bunu okuduktan sonra onu çok merak ettim bulursam onu da okucam :D

    YanıtlaSil

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...