2 Mart 2016 Çarşamba

Maydanoz Time : Kitap - Kurtalara Söyle Eve Döndüm Carol Rıfka Brunt

Herkese merhabalar millet !

Ders arası tam 4 saat olunca ne yapacağımı şaşırdım resmen.Eh hal böyle olunca odama gidip hem biraz dinlenirim hem de günün postunu yayınlarım dedim.İyi mi etmişim ?

Neyse efenim bu haftanın kitap postunda çok konuşulan ayrıca Çok Satanlar listesinde de gördüğümüz bir kitap olan Kurtlara Söyle Eve Döndüm romanı var.Arka kapak yazısından ya da isminden,kapağından konu hakkında çokta bi fikir sahibi olamıyoruz maalesef ilk başta.Sadece bir sevgi ya da aşk romanı olduğunu tahmin edebiliyoruz.

Evet kesinlikle bu bir kurt adam romanı değil :) Aşk teması üzerine kurulmuş bir roman gibi gözüksede altta yatan mesajları kitabın yumuşak anlatımı hatta biraz da ortaya gizem serpiştirmesi beni benden alıp götürdü diyebilirim.Neden ben biraz Middlesex kitabına benzettim.

Biliyorum biliyorum hiç bir alakaları yok ama yinede sanki aura olarak o kitaba benziyor.Öncelikle konu Gay lik ve Enişteye aşık olmadan yatan gizli ensestlik kavramı gibi görünse de aslında bu olayları öyle yumuşak öyle üstünkörü anlatmış ki "bu kitap hiç benlil değil ya " falan diyemiyorsunuz.

14 yaşında bir genç kız var öncelikle romanında baş kahramanı olarak.Bu genç kızımız dayısına aşık ama dayısı da Gay.Gay olduğu için erkek arkadaşı var ve bu erkek arkadaşından AIDS hastalığı kapıp ölüyor ablasıyla,ve ailesiyle arası zaten daha önceden de bu konular yüzünden baya açıkmış.Bu genç kızımız aşık olduğu dayısının ölümüyle oldukça sarsılıyor ama bir gün bu dayısının sevgilisi ile tanışıyor ve aralarında gizli bir arkadaşlık başlıyor.

Daha fazlasını anlatmayacağım bence oldukça orijinal karakterleri ve olay örgüsü olan bir kitaptı.Değindiği konular oldukça hassas konular ama yazar öyle bir işlemiş ki konuyu hiç rahatsızlık duymadan okuyorsunuz.Ayrıca genç kızın bu saf temiz platonik aşkıda okurken beni çpk duygulandırdı bu saf duygularla birini karşılıksız sevmek ne biliyim öyle özlediğim bir şey ki ...



4 yorum:

  1. Çok güzel yorumlamışsın gördüğüm ama sebepsiz uzak durduğum bir kitaptı artık daha yakınız sayende ;)

    YanıtlaSil
  2. kendimce yorumlamaya çalıştım işte teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. çok akıcı falan filan ama ben çok da sevemedim. yani okunur ama beklenti yükseltmeden :) sanırım ben fazla beklentiyle başlamıştım :)

    YanıtlaSil
  4. aynen bu kitapta biraz abartılan ve çok konuşulan kitaplardan insan büyük beklentiler içinde oluyor :)

    YanıtlaSil

Kore Dizisi : A Good Day to Be a Dog

 Herkese merhabalar efenim, Fantastik Kore dizilerine devam ediyoruz.En son bu diziyi izledim ve acayip hoşuma gitti.Kızın bir erkekle öpüşü...