6 Nisan 2016 Çarşamba

Maydanoz Time : Dizi - The Shannara Chronicles

Herkese merhabalar millet !

Daha geçen hafta ilk sezonunu bitirdiğim tazecik bir dizi ile karşınızdayım.

Elfler,troller,krallıklar ve ortadünya severler buraya toplansın bakayim !

Bir çok yönden Yüzüklerin Efendisi filmleriyle karşılaştırıldı ama aslına bakacak olursak öncelikle birisi dizi birisi film.Ayrıca ortadünya olması bakımında birazcık benzese de detaylara indiğimizde pekte bir alakası yok diyebiliriz.

Başroldeki kızları oldukça sevmiş olsamda (hiç tanımama rağmen) başroldeki çocuğu Carrie Daires dizisinden beri çok uyuz olurum o yüzden bi onu sevemedim.

Kategorisi daha çok Fantastik olsada arada aşk temasını da işlemeye çalışmışlar ama pek olmamış maalesef.Zaten aşk konusununda üzerinde pek durmamışlar.Daha çok fantastik maceralar ve elbette bir savaş var diyebiliriz.

Büyük olasılıkla 2.sezonu olacak olan bir diziye benziyor,bakalım hakkında hayırlısı.

Kısaca konusuna gelicek olursak :

Terry Brooks’un Shannara Efsanesi isimli fantastik kitap serisinden uyarlanacak olan dizi, şimdiki medeniyetin yok olmasından binlerce yıl sonraki bir zamanda geçiyor. Orta Dünya'da geçen dizinin ilk sezonu serinin ikinci kitabı olan The Elfstones Of Shannara’yı ele alacak.
Ellcrys olarak bilinen Elf ağacı ölüyor, kötü haber ise Demon World’u kötülüklerden ve karanlık büyülerden koruyan tek şey odur. Elf ağacının ölmesini engellemek için sihirli kilidin bulunması gerekir. Ancak binlerce yıldır sihirli kilit kullanılmamıştır. Elves, Wil Ohmsford’un yardımını alarak kilidi bularak elf ağacının ölmesini engelleme görevini alır ama işleri düşündüklerinden çok daha zor olacaktır. Dizi 1977 yılında Terry Brooks tarafından yazılmış Shannara serisinden uyarlanılarak hazırlanmıştır. Kitap en çok satanlar listesinin zirvelerinde yer almaktadır.




Allanon
Manu Bennet



Amberle
Poppy Drayton



Ander
Aaron Jakubenko


Eretria
Ivana Baquero


King Eventine
John Rhys Davies


Wil
Austen Butler








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : Queen Of Tears

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de şu an güncel olan bir diziden bahsedicem. Baş roldeki adamı çok sevmesem de onun baş rolünde olup da ...