6 Haziran 2016 Pazartesi

Maydanoz Time : Dizi - The Magicians

Herkese merhabalar millet ...

Devam eden diziler videomda uzun uzun bahsetmiştim bu diziden ilk sezonu bitti bende yorumunu gireyim hemen dedim.Karakter incelemeleri ile bir dizi yorum postu daha sizlerle ...

Kısaca konusu : 

Quentin Coldwater isimli bir gencin, sihir gücü olduğunu keşfetmesini ve New York'un kuzeyindeki çok gizli ve prestijli bir büyücülük okuluna kabul olmasıyla değişen hayatını, girdiği tehlikeli ve karanlık yolları anlatan The Magicians, Lev Grossman'ın aynı adlı çok satan romanından uyarlanıyor.




Alice Quinn
(Olivia Taylor)

Benim dizi de en sevdiğim karakter öncelikle.Harry Potter'daki Harmonie'nin yansıması diyebiliriz.Temiz,çalışkan,dürüst,hanımefendi kendileri.Kendisinin yetenekler ailesinden geliyor.Dizinin bir bölümünde ailesinden yardım almaya gittiğinde oldukça tuhaf bir aile hayatı olduğunu görüyoruz o aileden böyle bir kızın çıkması oldukça tuhaf bence.Bir çok büyüyü yapabilme gücüne sahip eh oldukçada akıllı her soruna kızımız bi şekilde çare buluyor.


Eliot Waugh
(Hale Appleman)

Kendisi dizide sevdiğim 2.karakter ama karakteri gereği gay olduğu için oldukça cesur ve açıkçası midemi bulandıran sahneleri var.Tam bir kokteyl aşığı bir insan her sahnesinde koktely yapar ya da içer mi arkadaş ? Bence Alice'den sonra en yetenekli sihirbaz ayrıca okulun eski öğrencilerinden ama aklı bir karış havada.Ayrıca çok ukala,sempatik ve dalgacı biri.


Julia Wicker
(Stella Maeve)

Bence dizideki en gereksiz ve gıcık olduğum karakter zaten onun olduğu sahnelerde genelde pek izlemedim çünkü hem aşırı sıkıcı bir kız hemde hiç mi hiç sevemedim dizinin başından beri.Asıl karakterimizin eski yakın kız arkadaşı bunlar sevgili mi yoksa sadece arkadaşlar mı o kısmı daha henüz ben bile çözemedim.Zaten "senin yeteneğin yok" deyip okulada almadılar bu salağı o da gitti hırısınız alamadı dışardan bi büyücü tarikatı gibi bir şeye girdi ama her bölümde oldukça sahneler vardı.


Margo Hanson
(Summer Bishil)

Dizi boyunca nötr duygular sergilediğim tek karakter diyebilirim ne sevdim ne de nefret ettim.Bizim Eliot'un en yakın kankisi olunca mecburen onun sahnelerini de izlemek zorunda kaldım.Kanalın sitesinin karakter sayfasından bile onu tanımlamada ilk cümle : She's not a bitch; she's just honest. 


William Penny Adiyodi
(Arjun Gupta)

Kendisi asıl olarak Hintli olduğu için ayrı bir sempatim oldu dizi boyunca.Oynadığı karakterde öyle böyleydi diyebiliriz.Ayrıca yeteneği seyyahlık olduğu için maceralı ve belalı değişik bölümler bu karakterin etrafında dönüp durdu.


Quentin Coldwater
(Jason Ralph)

Soyadıyla o kadar uyumlu bir karakter ki.Yav sen başrolsün biraz sempatik ol biraz yakışıklı ol yok anacım babacım yok.Bu embesil tipli çocuğu nerden bulmuşlarda başrol yapmışlar pek anlamadım ama bütün olaylar bu karakterin etrafında dönüyor elbette.Bir Harry olamaycağı kesin ! Harry'de en azından bi sempatiklik vardı bu buzdolabı ! Başrol olmasına ve elbette her sahnesini izlememe rağmen hiç sevmediğim bir karakter oldu aslında karakter demeyelimde ben Jason'un kendisini pek sevmedim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...