27 Temmuz 2016 Çarşamba

Maydanoz Time : Etkinlik - Pi Gençlik Derneği !

Herkese merhabalar efenim ...

Aslında çok daha önceden yapmam gereken bir posttu bu.Ama bir türlü resimleri ve bilgileri toplayamadım ve kendimi de açıkçası hazırlayamadım.

Neyse bugüne kısmetmiş diyelim.

Üniversitedeyken Toplum Gönüllülerine katılmıştım hatırlarsınız işte bu grubun uzantısıyla toplantıları İzmir'de yapılacak olan bir gençlik etkinliğine katıldım.Amaç ülkedeki genç işsizliğine önleyecek faaliyetler yürütmek.PDR okuduğumu artık bilmeyen kalmadı herhalde.Tam da benim alanıma hitap eden bir grup olunca bende balıklama atladım elbette.

İlk toplantı Mayıs ayında olmuştu 2.toplantıda Ekim ayı gibi olucak onunda ayrtıntılarını anlatacağım elbette.

Genç işsizliğinin gerek Avrupa gerekse Türkiye için her geçen gün büyüyen bir sorun olduğu son dönemde aynı zamanda iş gücü piyasası mesleki ve teknik eğitim almış nitelikli personel bulamamaktan şikayetçi. Yani iş gücü piyasasında arz ve talep arasında bir dengesizlik ve uyuşmazlık var. Bu sorunun temeline indiğimizde ülkemizde mesleki eğitimin yaygınlaşması ve daha nitelikli hale gelmesi için gençlere yönelik bir politika oluşturulması gerekliliği doğmuş ve politika önerisinin, muhatabı olan gençlerin fikir ve görüşleri alınarak belirlenmesi en doğru adımdır. Genç Bak-İş Projemiz ile bizler gençlerin mesleki eğitme yönelmesi üzerindeki engelleri tartışıp, bu konuda bir gençlik politikası üretecek ve ilgili karar alıcılara sunacağız. Proje kapsamında 81 ilden sivil toplum temsilcisi gençler 2016′ da İzmir’ de buluşacak.

1.toplantı kapsamında grup oyunları,etkinlikleri,anket düzenleme adına bir çok şey öğrendik ve bir çok farklı kişilik görüp bir çok farklı yerlerden insanlarla tanıştım,arkadaşlık kurdum.

Toplantılar sonucunda da 2 adet sertifikamız oldu.İleri de mesleğe atıldığım zaman işime yarayacağını düşündüğüm şeyler oldu.Bu meslekte ne kadar çok iş , ne kadar çok etkinlik , ne kadar çok vaka , ne kadar çok insan tanısam bana o kadar çok tecrübe kazandıracak.

Bu toplantının sonunda 2.toplantıya kadar bize verilen görevlerden biri de anket yapmaktı.Hayatımın anket yapmakla geçeceğini düşünürsek bu benim için oldukça kolay bi görev olacaktı elbette.

Eğer siz de bana bu anket konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.Hem de böyle bir etkinliğe küçükte olsa bir katkınız olmuş olur.Tek yapmanız gereken yorumlara "Ankete katılmak istiyorum." demeniz.Ben sizinle iletişime geçicem.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Program : Love Like a K-Drama

 Herkese merhabalar efenim, Bugün bayramda izleyip bitirdiğim ve beni son bölüme kadar saran bir programdan bahsedicem.Program Netflix üzeri...