2 Ağustos 2016 Salı

Maydanoz Time : Film - Tim Burton Filmleri !

Herkese merhabalar efenim !

Yeni bir film serisi ile birlikteyiz.Aslında bu diğer film serilerinden biraz farklı en sevdiğim Yapımcı ve Yönetmen olan Tim Burton'ın filmlerinden oluşan bir post olucak.

Tabi ki bütün filmlerini izleyemedim sadece çok konuşulan ve mutlaka izlenmesi gerekenleri ve elbette çok duyduklarımı izledim ve konusunu yazdım.

Tim Burton - Helena Bohem Carter-Johnny Deep-Winona Ryder-Eva Green-Alan Rickman

gibi bir kadro mevcut genellikle filmlerinde ki benim en çok sevdiğim oyuncular olur hepside.Özellikle Johnny Deep ve karısı Helena neredeyse her filmde var diyebiliriz.Üçü bir araya gelince resmen harikalar yaratıyorlar her defasında.

Bazı filmeri daha önceden izlediğim için daha fazla bilgi ve yorum almak istiyorsanız altında linklerini koydum.

Tim Burton kafasında olan karanlık,bohem ve elbette bol bol bilimkurgu ve fantastik ögeler barındıran ilginç filmlere cidden bayılıyorum.Eğer bu tarz filmler yapan yönetmenler ya da bu tarz olan  filmler biliyorsanız yorumlarda benimle de paylaşırsanız çok sevinirim.

1-Edward Scissorhands 




2-Beetlejuice 




5-Alice In Wonderland




7-Sweeney Todd

Barker, Sweeney Todd kimliğine bürünerek Bayan Lovett'ın pastanesinin üzerindeki, eskiden kendine ait olan berber dükkanına geri döner. Amacı, karısı Lucy'yi ve küçük kızını ondan çalmak için alçak yardımcısı Beadle Bamford'la (Timothy Spall) birlikte kendisini uydurma bir suçla uzaklara gönderen Yargıç Turpin'i (Alan Rickman) gözlemektir.

Bayan Lovett, Barker'a, Yargıç Turpin tarafından iğfal edilen karısının kendisini zehirlediğini söyler. Bu arada, rakibi olan gösterişli İtalyan berber Pirelli (Sacha Baron Cohen), Barker'ı kimliğini ifşa etmekle tehdit edince, Barker onu boğazını keserek öldürür. Cesetle ne yapacağını bilemezken, Bayan Lovett bu krizi, sallantıda olan işini kurtarmak için çözüm olarak görür ve turtalarını insan etiyle doldurmayı önerir. 

Sweeney, yargıcın gözlerini Johanna'ya (Jayne Wisener), yani Sweeney'nin ergenlik çağına gelmiş kızına diktiğini fark eder. Yargıç, Johanna'nın vesayetini elinde tutmaktadır. Evde hapis hayatı yaşayan Johanna bir gün Sweeney'yi denizden kurtarmış olan genç denizci Anthony (Jamie Campbell Bower) tarafından fark edilir. Genç kıza delice aşık olan Anthony onu kurtarıp evlenmeye yemin eder.

Bu arada, Bayan Lovett'ın turtaları çok geçmeden Londra'da dillere destan olur ve satış patlaması yapar. Bayan Lovett saygınlık kazanmayı ve Sweeney'yle evlenip deniz kenarında yaşamayı düşlemektedir. Yanlarında, evlatlık olarak alacağı, Pirelli'nin eski asistanı Toby de (Edward Sanders) olacaktır. Fakat Sweeney'nin aklında intikamdan başka bir şey yoktur; başka herkes ya da her şeye zarar verecek olsa da.



8-Big Fish 




9-Sleepy Hollow 

Ichabod Crane (Johnny Depp) Sleepy Hallow adındaki kasabaya birtakım cinayet olaylarını çözmek için gelir. 3 kişinin başları kesilerek öldürülmesi bütün kasaba halkına korku salmıştır. Kasaba sakinleri bu cinayetlerin hayaletler tarafından gerçekleştirildiğine inanmaktadır. Gözü kara Ichabod Crane'in ise onlardan hiç mi hiç korkusu yoktur.



10-Batman




11-Dark Shadows

1960'lı yılların popüler gotik-gerilim dizisinden uyarlanan film, zengin ve çapkın vampir Barnabas Collins'in cadılar, hayaletler ve canavarlarla dolu karanlık dünyasını beyazperdeye taşıyor. Barnabas muhteşem bir hayat sürerken, kıskanç bir cadı tarafından lanetlenerek kontluğu elinden alınan ve 200 yıl kadar toprak altında, tabutta kilitli kalan bir vampirdir. 1972 yılında kopan bir fırtına onun da tabutunu yeraltından çıkartır ve meraklı köylüler sayesinde artık özgür bir vampirdir. Makamını ve intikamını almak için yaşadığı malikaneye geri dönen Barnabas, bildiği, tanıdığı her şeyin, içinde yaşadığı zamanın değiştiğini keşfedecektir. Yeni ailesine ve hayatına uyum sağlamaya çalışırken aklındaki tek hedef onu lanetleyen cadıdan intikamını almaktır...



12-Charlie and the Chocolate Factory

Willy Wonka'nin fabrikasında sizi hangi mucizeler bekliyor? Çikolata Odasında yumuşak nane şekerli çimenleri keşfe çıkın... Burma şekerden ejderha başlı bir tekneyle Çikolata Nehri'nde ilerleyin... İcat Odası'nda deneyler yapın... Yetenekli sincapları Fındık Odası'da inceleyin ve Televiyon Odası'na cam asansörlerle yolculuk edin. Sonsuz eğlence, biraz gizem... Ve en az bir Wonka Çikolatası kadar lezettli bir maceraya hazır olun.


13-Big Eyes 




14-Alice Through the Looking Glass 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : A Good Day to Be a Dog

 Herkese merhabalar efenim, Fantastik Kore dizilerine devam ediyoruz.En son bu diziyi izledim ve acayip hoşuma gitti.Kızın bir erkekle öpüşü...