19 Eylül 2016 Pazartesi

Maydanoz Time : Kitap - Bitanem Candan Özer

Herkese yeni bir okul döneminden merhabalar efenim !

Bu okul döneminde de elbette bol bol kitap okuyalım diye bir kitap postu ile başlamak istedim.

Şu an Balıkesir'de yim ve haliylen okulum başladı yine elimden geldiğince sık sık yazmaya çalışacağım elbette ama yazamasamda siz beni biliyorsunuz :)

Neyse efenim 2 haftadan fazla bir süredir okumak için adeta çırpındığım kitabı nihayet sonlandırdım çünkü kitap ciddi anlamda gitmiyor hep aynı tarzın ve aynı şeylerin üzerinde dönüp duruyor.Yazara ve diline daha önce okuduğum "Araf" kitabından alışmıştım oysa ama bu kitap beni çok bunalttı o yüzden bu kitaba maalesef ki Araf gibi bakamıcam.

Yazar yabancı aşk romanlarından alışık olduğumuz bir stille Bugün ve Dün 'ün ayrımı şeklinde yapmış.Bir kadın ve adamın yaşlılık halleri ve gençlik halleri.Elbette onca sene kavuşamamışlar.Adam zaten görücü usulüyle herhangi bir kadınla evlenmiş hatta tanıştıklarında bile evliymiş zaten ben oraları sonradan anladım , daha önce de dediğim gibi yazarın biraz karışık bir uslübü var. 

Gençlikleri darbe yılına denk geldiği için büyük sıkıntı içinde Türkiye.Olaylar Hatay bilhassa İzmir'de geçiyor.Bol bol Kemeraltı ve Alsancak anlatılıyor.Kitabın tek sevdiğim tarafı buydu herhalde.Bildiğim yerlerin olması daha bi gerçekçilik katıyor.

Kadın gençliğinde evlenmiş boşanmış ve tek başına ayakta durmaya çalışan biri.Hem o yılların zorluğu hem de kadının iş bulamaması üzerine açlık,kira maddi sıkıntılar çok fazla çekiyor.O satırları okurken ben psikolojik olarak acıktım siz düşünün yani :/ Allah kimseyi açlıkla sınamasın çok çok zor bi şey !

Yalnız ve dul bir kadın olmak o zaman da bu zamanda çok zor azizim.Öyle adamı kolay kolay bırakmazlar zaten bırakmadılar da bu kadını da kadında zaten şansta yok Lezbiyenlerin Fuhuş yaptığı bir yer bile yanlışıkla düşüp üstünede polis baskınında içeri atıldı düşünün yani !

Uzun uzun paragraflar ve standart puntodan biraz daha küçük yazıldığı için bi süre sonra içinize bay geliyor maalesef ayrıca konular çok ayrı tellerden gitmeye başlıyor bi yerden sonra ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : Queen Of Tears

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de şu an güncel olan bir diziden bahsedicem. Baş roldeki adamı çok sevmesem de onun baş rolünde olup da ...