5 Aralık 2016 Pazartesi

Maydanoz Time :Etkinlik - Tog İle Rehabilitasyon Ziyareti !

Herkese merhabalar efenim ...

3 Aralık Engelliler Günü olması kapsamında bizde Toplum Gönüllüleri ekibi olarak bir rehabilitasyon merkezine ziyarette bulunduk.Benim çalışma alanlarımdan biri olduğu için benim için ayrı bir güzelliği vardı bu etkinliğin.

Merkeze gittiğimizde çocukların spor saatiydi.İlk olarak onlarla birlikte spor yaptık,esneme haraketleri ve badminton alıştırmaları yaptık.Genelde az derecede engeli bulunan çocuklar olduğu için iletişime daha açıklardı ve bizimle birlikte çok güzel zaman geçirdiler onlarda.Genelde otizim ve down sendromu tarzı hastalıklar vardı ama hepside burada eğitim sürecinde kendilerini oldukça geliştirmiş çocuklardı.Yanımızda zihinsel engelli öğretmenleri ve spor hocasıda olunca çok fazla zorluk çekmedik zaten az kişi gidebildiğimiz için hepimiz birer çocuğu sahiplendik ve onunla birlikte bir şeyler yaptık.




Onlar kendi aralarında yarışmalar yaparken bizde onlara şakşakçılar ekibi olaraktan moral desteği verdik.


Daha sonra rehabilitasyona gidip orada TOG'un kendi hazırladığı resim,basketbol,bowling gibi etkinliklerini çocuklarla birlikte yaptık.



En sonda da eğlenceli bir veda aktivitesi olan köpük-baloncuk çıkardık ve birbirimize kocaman sarılarak veda ettik.O kadar eğlendik ki hepimiz oradan çıktığımızda "bir daha gelelim" in sözünü verdik birbirimize.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...