30 Mayıs 2017 Salı

Maydanoz Time : Gezi - Çanakkale Gezisi

Herkese merhabalar efenim ...

Bugün sizinle uzun bir yolculuğa çıkacağız :D

Benim 19 Mayıs tatilinde gittiğim 2 günlük Çanakkale gezimden bahsedicem.Eğer siz de benim gibi o tarafları merak ediyorsanız gelin birlikte gezelim :)

Çanakkale gezisine çok sevdiğim ve güvendiğim İnterreil'den arkadaşlarım ile gittim.İlk olarak saat 8 gibi yollara düştük sevgili ablamız her şeyimiz sağolsun Ernur yolda bir yerlerde durup kahvaltı edelim diye evinde bir şeyler hazırlayıp getirmişti Seyir Tepesinde bu manzara ve sıcacık çay eşliğinde kahvaltımızı yaptık.




Çanakkale merkezini gezmeden önce 19 Mayıs tatili olduğu için erkenden Bozcaada'yı gezmek istedik.Hava güneşli olmasına rağmen inanılmaz bir rüzgar vardı o yüzden kapşonumu çıkarmadan gezdim hep.Karşıya feribotla geçiyorsunuz gidiş -  dönüş kişi başı 7 TL.


Bozcaada daha önce gittiğim bir çok yere benziyordu.Dar sokakları,eski evleri,taş yolları şirin büfeleri ve restorantları ile İzmir'den çok farklı değildi açıkçası.



Dar sokaklarda ilerledikten sonra karşımıza eski bir kilise çıktı.Sanırım kullanımda değil.













Kalesi ... 




Renkleri ve başarılı,yaratıcı sanat çalışmaları adeta göz banyosu yaptırıyor insana ...







Şarap tadım yerleri ve evleri ile hafiften Şirince'yi anımsattı bana.Şirince ve Alaçatı karışımı bir yer diyebiliriz aslında.Çok fazla gezebileceğiniz öyle çok büyük bir yer değil zaten bir yerlerde oturacağınızı varsayarsanız en fazla 2 saatte gezmeniz mümkün.






Dondurmaları cidden enfesti biraz pahalı tabi :) Gerçi adanın geneli turistik bir yer olduğu için normalden pahalı.



Adayı gezdikten sonra Çanakkale  Merkeze geldik.19 Mayıs olduğu için her yerde etkinlikler,sesler,müzikler,kalabalık ... Bu tarz yerleri cidden çok seviyorum.Canlı ve cıvıl cıvıl ... Yaşadığımı hissediyorum böyle şehirlerde.

İzmir Kordon'un minyatür bir halini düşünürseniz Çanakkale Kordon tam da öyle bir yer işte :)


Akşam yemeği için ekmek arası balık yemeye karar verdik ve Sardalya denen bir yere gittik ve her şeyden çok memnun bir şekilde ayrıldık.Ayak üstü uğrayıp yemek yiyebileceğiniz salaş ama güzel,fiyatları da,serviside oldukça iyi bir yer.





Yemeğim üzerine kahve iyi gider diyerekten hemen kordonda bulunan Starbucks'a uğradık kahvelerimizi alıp öyle manzara eşliğinde aylak aylak gezindik.Akşam saat 9 gibi Göksel konseri olucaktı meydanda onu bekliyorduk.


Göksel küçüklüğümden beri çok severek dinlediğim şarkıcılardan biridir.Yeni şarkılarını da bildiğim nadir sanatçılardan biridir.Çok fazlada gelen olması Çanakkale bu tarz etkinliklere doymuş herhalde :D O yüzden çok fazla bir izdiham olmadan olduğumuz yerde hoplayıp zıplayarak şarkılara bağıra çağıra eşlik ederek eğlendik kendi aramızda.


Konserden sonra Çanakkale Aynalı Çarşı'da ve normal çarşıda gezindik daha sonra Duvar adlı Bar-Cafe 'de oturduk.Normalde ben bu tür gezilerde çok yorulduğum için en son gidilen bu canlı müzik yerlerinde ya uyurum ya da sarhoş gibi sallanıp dururum  - içki içmediğim halde yorgunluktan -  :D 

Canlı müzik sahnesinde şu an adını tam olarak hatırlayamadığım Serhat ya da Serkan olan bir adamın Birebir programı vardı.Bence programın adı KendiKendine falan olmalıymış çünkü adam resmen kendi çaldı,kendi söyledi,kendi bestelemiş şarkıları da,kendi yazmış,kendi dans etti,kendi eğlendi :D Vallahi tebrik ettim hayranlıkla izledim adamı uyumayıp :D Alanı Rock ki benim çok sevdiğim bir müzik türüdür çok güzel şekilde kendine uyarlayıp seyirciye sundu eğer yolunuz Çanakkale'ye düşerse Duvar'a gidip adını kendikendine koyduğum abiyi dinleyin :D




Gezimizin 2. gününde kamp yapmak için Saros Körfezine geçtik feribotla.


İlk kamp deneğimim oldu ve şansıma onda da yağmur yedik ve akşamında resmen kıçım dondu :D Bu kamp işleri dışardan göründüğü gibi kolay değilmiş arkadaşlar :D Deniz kenarında olmak orada uyanmak falan iyi güzelde tuvalet bi kere en büyük sorun oldu benim için :D Ayrıca deniz çok soğuktu girme hatta ayaklarımızı sokma gibi bir şansım bile olmadı biraz şanssızlığıma denk geldi :D 

Hasanım sağolsun - biricik arkadaşıma burdan sevgiler - mangalımızı,ateşimizi yaptı her şeyimizi hazır etti aç,açıkta bırakmadı bizi oralarda :D Kaşarlı mantarına kadar her şeyimizi yapıp yedik :D





Son olarak sabahında yağmur yedik ve Balıkesir'e geri dönüş ... Gezi toplamda her şeyi ile birlikte 150 TL tuttu.3 kişi 1 araba ile gittik benzin parası toplamda 180 Tl tuttu kişi başı 60 TL verdik onun dışındakiler feribot ve yemek parası oldu.2 günlük finaller arasında kafa dağıtmalık çok güzel bir gezi oldu :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : A Good Day to Be a Dog

 Herkese merhabalar efenim, Fantastik Kore dizilerine devam ediyoruz.En son bu diziyi izledim ve acayip hoşuma gitti.Kızın bir erkekle öpüşü...