17 Ağustos 2017 Perşembe

Amerikan Dizi - American Horror Story

Herkese merhabalar efenim ...

Uzun soluklu Amerikan filmlerini izlemeyeli epey olmuştu.Genelde hep sıkıldığım için artık daha doğrusu izleme ve heves konusunda o başlarda ki halim olmayınca yarım bıraktığımdan izlemekten kaçınıyordum ya da 1-2 sezonluk mini dizileri ya da yeni başlamış dizileri izliyordum.

Uzun zamandır çok konuşulan bir diziydi American Horror Story.Tam da benim damak tadıma göre bir diziydi ilk sezon aslında biraz yavandı ama yine de kendini izlettirmeye başardı 2.sezon hem akıl hastanesinde geçtiği için hem tam bana göreydi ama hem de 4 sezon içinde izlediğim en sezondu.

Aslında sezonları farklı farklı hatta kafanıza göre izlemek isterseniz izleyebilirsiniz çünkü aralarında hiç bir bağ yok.Her sezonda farklı konular ve farklı oyuncular oluyor.Ama bazı aynı oyuncuları farklı rollerde görmek mümkün oluyor.Kadroları genelde tanınmış isimlerden oluşuyor hatta 5.sezonunda Lady Gaga var diye biliyorum ama sanırım izlemek bana kısmet olmayacak çünkü bu seriden 4.sezonun 8.bölümünde resmen koptum devamını izlemekte istemiyorum açıkçası.Belki izlerim diye tee kışın başladığım bu seriyi bu zaman kadar beklettim ama maalesef artık yazma zamanının geldiğini düşünüyorum artık bu defter kapanıp arşivlerimde kalmalı ...



1.Sezon  : American Horror Story: Murder House

Öykü, 2011 yılında geçmektedir ve Harmon ailesinin yaşadıklarını anlatmaktır: psikiyatrist Ben (Dylan McDermott), karısı Vivien (Connie Britton) ve ergenlik çağındaki kızları Violet (Taissa Farmiga), Vivien'ın düşük yapmasından ve Ben'in bir ilişkisi olması sebebiyle Boston'dan Los Angeles'a taşınırlar. Harmon ailesi, restore edilmiş bir konak satın alarak buraya yerleşirler ve kısa bir süre sonra evin eski sakinleri olan Langdon'lar ile karşılaşırlar: Constance Langdon (Jessica Lange), iki çocuğu Tate (Evan Peters) ile Addie (Jamie Brewer) ve sakat Larry Harvey (Denis O'Hare). Ben ile Vivien, ilişkileri yeniden alevlendirmek için çalışırlar; depresyonda olan Violet, kendini Tate ile rahat hisseder. Langdon ailesi ile Larry, sık sık Harmon ailesinin hayatlarını etkiler. Harmon ailesi, evin eski sakinlerinin hayaletleriyle kuşatıldığını fark eder.




2.Sezon  :American Horror Story: Asylum

İkinci sezon, akıl sağlığını konu edinmektedir. Öykü, 1964 yılında geçmektedir ve doktorlar, hastalar ile cezai ehliyeti olmayanlar için bir tesis tutan rahibelerin yaşadıklarını ele alınmaktadır. Tesis, tedavi uygulamak ve cezai ehliyeti olmayanlar için kurulur. Sert Rahibe Jude (Jessica Lange), Jude'ın emrindeki Rahibe Mary Eunice (Lily Rabe) ile tesisin kurucusu Monsenyör Timothy Howard (Joseph Fiennes), tesisi yönetmektedir. Psikiyatrist Dr Oliver Thredson (Zachary Quinto) ve sadist bilim adamı Dr Arthur Arden (James Cromwell) dahil olmak üzere akıl hastanesindeki hastaların tedavisinden ötürü doktorlar suçlanmaktadır. Adam Levin konuk oyuncu ilk 3 bölümde.Ayrıca tarihten Anna Frank hikayesine ve karakterine de yer verilmiş.



3.Sezon  : American Horror Story : Coven

Üçüncü sezonunda New Orleans'ın cadılık tarihi açısından geçmişiyle bugünkü durumunu konu alır. Cadı yetiştiren bir okulun ayakta kalması üzerine hikâye kurulmuştur. Meclisin yücesi Fiona Goode (Jessica Lange) yeteneklerini arayan genç cadıları meclise alarak cadılık güçlerini korumayı amaçlar.



4.Sezon : American Horror Story : Freak Show

Dördüncü sezon 1952 yılında Jupiter, Florida'da Elsa Mars'ın (Jessica Lange) kendi kurduğu bir ucube gösterisinde geçmektedir. Elsa, gösterisindeki bütün ucubeleri kendi bulur ve onları gösteriye girmeye ikna eder. Sezon, Elsa'nın kendi annelerini öldüren siyam ikizleri Bette ve Dot Tattler'ı (Sarah Paulson ) bulması ve gösteriye getirmesi ile başlar. Gösterinin diğer üyesi Jimmy Darling (Evan Peters) distaktili ile doğan ve gösteriyi bırakıp yeni bir hayata başlamak isteyen bir gençtir. Jimmy'nin annesi ise "sakallı kadın" olarak bilinen ve gösteride kanun ve düzeni korumakla yükümlü Ethel Darling'dir (Kathy Bates). Ayrıca gösteride Ethel'in geçmişinden gelen dünyanın en güçlü adamı Dell Toledo (Michael Chiklis) ve onun üç göğüslü karısı Desiree Dupree (Angela Bassett) da yer almaktadır.




2 yorum:

  1. 2. sezonu çok beğenerek 4. sezonu zorla izlemiştim. 6. sezonda da bıraktım. Her sezon aynı tatta olmuyor bence. :/

    YanıtlaSil
  2. aynen 2.sezon favorim 4.szonun 8.bölümünde daha fazla izleyemeyeceğime inanarak bıraktım zaten :D

    YanıtlaSil

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...