12 Mart 2018 Pazartesi

Fantastik Film - The Shape Of Water

Herkese merhabalar efenim ...

4 Mart tarihinde Oscar 2018 töreni yapıldı.Ve en iyi film ödülü "The Shape Of Water"a gitti.Hakketti mi ? Evet bence sonuna kadar hakketti.İzlerken Amelia (en sevdiğim filmdir) da aldığım tadı aldım diyebilirim.Konusu bana daha çok eski yaratık filmlerini anımsatsa da biraz filmde korku ve bilim-kurgudan çok "sevgi" konusu üzerinde durulmuş.Başroldeki Sally Hawkins'i daha önce Maudie filminde izleyip çok beğenmiştim zaten bu tarz rollere çok yakışan ve kaldırabilen bir isim.Bence bu yıl iki filmde ki rolüyle de "En İyi Kadın Oyuncu " Oscarını da hakketti.

Son olarak filmin yönetmeni Guillermo del Toro'ya da helal olsun, adam Oscar için her şeyi kullanmış filmde; azınlık meselesi, siyahilerin hakları var, eşcinsel hikayesi var, fantastik öğeler var, tanrı, din, incil vb içerikler var, müzikal var, Amerika - Rus çekişmesi var.

Soğuk savaş döneminde bir çok ülke gizli birimler geliştirmiştir. Bu gizli birimler gizli silahlar üretmek için uğraşmaktadırlar. Büyük bir bütçe ile oluşturulan Laboratuvarlar, insan üstü yaratıklar üretmek içinde kullanılmaktadır. Bunlardan birinde çalışan ve dilsiz olan temizlikçi Eliza Esposito, buranın gizili bir yer olduğu konusunda tam fikir sahibi değildir. Arkadaşı Zelda bir bölümde tuhaf bir yaratık olduğunu söyler. Bu yaratığı merak eden Eliza Esposito, bu bölüme gider. Sürekli olarak gidip gelmesiyle birlikte hem karada hemde suda yaşayabilen bu yaratığa aşık olur. İmkansız gibi görünen bu aşkı işleyen Suyun Sesi filmi festivallerde “Aşkın Gücü” olarak yayınlanmıştır. 17 akademi ödülünün de sahibi olan bir yapım.

Suyun Sesi : Afis

2 yorum:

  1. ben de maalesef hiç beğenmedim filmi çok daha iyi filmler vardı o ödülü alabilecek bana göre ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vallahi oscar alma kriterleri biraz bizim düşünce yapımızdan farklı sanırım :)

      Sil

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...