26 Mayıs 2018 Cumartesi

Seri Filmler - Alman Masallar Serisi !

Herkese merhabalar efenim ...

Çok kaygılı ya da stresli olduğum zamanlar küçüklüğüme dönmeye çalışırım.Buna psikoloji de savunma mekanizması olarak "gerileme" deniyor aslında.Küçüklüğüm benim için güvenli bölgedir genelde.Masum,savunmasız ve tabi sinir stresin olmadığı zamanlar.Bu küçüklüğe dönme işlemini bazen davranışlarımla yapıyorum bazen de bu tarz film,oyun vb şeklinde yapıyorum.Yine o zamanların birinde bu seriyi keşfettim ve benim çok hoşuma gitti.Belki çocuklarınızla belki bazen benim gibi stresten kaçmak ve kafa dağıtmak için Grimm masallarının filmlerini izleyebilirsiniz.Ben sadece 3 tanesini izleyebildim ama serinin daha bir çok filmi var.Ayrıca hepsi de Türkçe Dublaj.Ayrıca anneannemin bana küçükken anlattığı "Tuz Kız" hikayesinin de bu Grimm masallarından biri olduğunu öğrendim.Gerçi anneannem masalı baya baya Türk kültürüne uyarlayıp "Padişahın kızları varmış..." şeklinde falana anlatmıştı :D


Prinzessin Maleen

 Prenses Marleen, hayatının aşkı olan Konrad ile evlenmek ister. Ancak Marleen’in babası bu karara karşı çıkar ve ikilinin birbirlerini görmelerini yasaklar. Bir şekilde görüşmeye çalışılırsa Marleen, babası tarafından korkunç şekilde cezalandırılacaktır. Ancak aralarındaki güçlü aşk duygusu tüm engelleri ortadan kaldıracaktır.

Prinzessin Maleen (2015)

Die Salzprinzessin

Üç kızından birine tahtını vermek isteyen kral Pravoslav’ın hikayesi… Pravoslav, tahtını en geç kızı olan Maruška’ya vermek istese de sadece kalbinin sesini dinlemeyecektir. Kızların evlilikleriyle ilgili itirafları onun kararını etkileyecektir.

Die Salzprinzessin (2015)

Die zertanzten Schuhe

Kralın 12 tane birbirinden güzel kızları vardır. Kızlar giydikleri dans ayakkabılarını her gece eskitmektedir. Kral kızların ayakkabıları nasıl eskittiğini anlayamaz ve bu ayakkabıların nasıl eskidiğini anlatacak gencin damadı olacağını duyurur. Kimse ayakkabıların sırrını çözemez. Ancak bir gün fakir bir asker iş için gönüllü olur.

Die zertanzten Schuhe (2011)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : Welcome to Samdal-ri

 Herkese merhabalar efenim, Bugün bahar tadında bir Kore dizimiz var.Eğer küçük kasabalarda geçen kalp ısıtan aşk Kore dizilerini seviyorsan...