25 Haziran 2018 Pazartesi

Bilim Kurgu Filmi - Ready Player One

Herkese merhabalar efenim ...

Şu sıra Marmaris'e gidene kadar benden bol bol film postu göreceksiniz sanırım.Çünkü genel işim evde pineklemek olduğu için ya film izliyorum,ya ders çalışıyor ya da kitap okuyorum.Şimdik,yönetmen koltuğunda Spielberg oturuyor desem , film Bestseller olan bir kitaptan uyarlanmış desem , bilim kurgu ve distopya arasında bir kategorisi var desem , oyuncular genç ve yeni yüzlerden oluşuyor desem , gamerlar için çok güzel bir film desem , filmde diğer filmlere,yönetmenlere,oyunlara ve kitap Ready Player One  lara bol bol atıflar ve desem ... Bana bu film bana göre değilmiş diyen çıkar mı acaba ? "Sen de her distopik film de aynı şeyi diyorsun be !" diyebilirsiniz bana ama gerçekten bu film bi başka arkadaş tam benlik ! Bütün ilgi alanlarıma hitap etti her yönden beni tatmin etti resmen.O yüzden izlediğim en iyi distopik filmlerden olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim.

Yıl 2045...Dünyada meydana gelen büyük enerji krizleri neticesinde, artık dünya yaşanamz bir hale gelmiştir. İnsanların dönemin uyuşturucusu olarak kabul edilen sanal gerçeklikle ile inşa edilen alemlerde vakit geçirerek gündelik yaşamı daha eğlenceli hale getirmektedirler. Bu sanal alemlerden biri olan OASIS'in kurucusu James Halliday vefat eder. Öldükten sonra açılmasını istediği bir video bırakır. Video açılır ve bu videoda James vasiyetini açıklar. Buna göre OASIS adı verilen bu sanal dünyada bir anahtar gizlemiştir. Bu anahtarı ilk bulan OASIS evrenine sahip olacaktır. Piyasa değer en az 500 milyar dolar olan OASIS'in sahibi olabilmek için insanlar hunharca bu anahtarı aramaya başlarlar. Wade Watts adında bir genç bu anahtarı bulmaya çok yaklaşır. Fakat diğer oyuncular ve şirket hissedarları bu oyunu kazanmak için her şeyi yapmaya hazırdır. 


Baslat Ready Player One : Afis

1 yorum:

  1. Ama severim ben böyle filmleri. Sen de hep izliyorsun. Valla canım çekiyor.:):)

    YanıtlaSil

Kore Dizisi : Queen Of Tears

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de şu an güncel olan bir diziden bahsedicem. Baş roldeki adamı çok sevmesem de onun baş rolünde olup da ...