8 Temmuz 2018 Pazar

Bilim Kurgu Filmi - Tau

Herkese merhabalar efenim ...

Filmcibaşınız geri döndü. Bilim kurgu severler bi buraya bakabilir mi ? Heh tam da size göre bir film postu var sırada. Netflix yine bizi düşününerekten enfes bir bilim kurgu filmi yapmış ee bize de oturup izlemek ve aşık olmak düştü elbette. Tau zaten normalde de robot askerlere verilen bir isimmiş. Sanırım bundan esinlenerek tabi biraz da işin rengini değiştirerek resmen tek bir oda da geçen bir film yapmışlar. Şu sıra robotlar,yapay zekalar ve bunlara bilinç verilip verilmemesi oldukça gündem de olan bir konu. İzlediğim dizi,film hatta oyunlarda bile bu konu sorgulanıp duruyor. Benim fikrim ise robotlar iyi güzel şeyler ama onlara bilinç vermek çok yanlış bir şey. Biz daha kendi türümüz de ki canlılara iyi davranmaktan aciziz. Duyguları ve düşünceleri olan bir varlığa iyi davranmasını beklemek insanlardan ne bileyim :/ Bilincin olması demek insandan bir farkı kalmamış demek neredeyse. Dayanıklı bir insan yaratmakta ve o robota adeta irade verip sonra emirlerimize uymasını beklemekte ne bileyim biraz show :/ Gerçi bu konu üzerinden biraz da dini sorgular yapıyor film :

"Tanrı da bizi yarattı ve bilinç,irade verdi.Onun bütün emirlerine uyuyor muyuz ya da uymak zorunda mıyız ? Eğer amacı ona kulluk etmemizse neden bizi melekler gibi iradesiz yaratmadı ki ? " gibi soruların cevabını da arıyor film.

Süre : 1s 37dk
Yönetmen: Federico D’Alessandro
Oyuncular: Maika Monroe, Ed Skrein, Gary Oldman devamı
Tür :Bilimkurgu, Gerilim

Ülke :ABD



Maika Monroe in Tau (2018)tau ile ilgili görsel sonucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Romantik Film : Set It Up

 Herkese merhabalar efenim, Dünde dediğim gibi hafta sonu tatilimde izlediğim filmlerden biri de Türkçe adıyla Patronlara Tuzak olarak Netfl...