28 Ağustos 2018 Salı

Biyografi Filmi : The Imitation Game

Herkese merhabalar efenim ...

"Ben bunu neden bu zaman kadar izlememişim?" dedirten bir film var bugün film postumuzda.Ben tam bir Benedick Cumberbatch hastasıyım.Adamın izlenmedik tek bir şeyini bile bırakmak istemiyorum.Bu kadar iyi bir film nasıl olurda benim radarımdan kaçmış olur ? Sanırım matematikten nefret ettiğim zamanlarda çıkmışsa erteledikçe erteledim bu filmi.Artık matematikle bir işimin kalmadığı bu zamanlarda tarafsız bir gözle izleyebildim nihayet.Şimdi ki zamanımızın bilgisayarlarının temelini atan matematik profesörü olan Alan Turing'in hayatı anlatılmış bu filmde. Tesla gibi zamanını değiştiren dehalardan.Filmin diyalogları,sahneler,oyunculuklar her bir şey enfes mutlaka hatta şiddetle tavsiyemdir :)

Türkçe çevirisiyle Yapay Oyun filmi 2.Dünya Savaşı’nın tüm acımasızlığıyla sürdüğü ve birçok cephede aynı anda savaşmak zorunda kalan İngilizler’in, İngiliz İstihbaratı vasıtasıyla çözmeye çalıştığı, bu konuda yüzlerce kişi çalıştırdığı ancak bir türlü başaramadığı Alman Enigma şifrelerini çözebilmesi için ülkenin en iyi kripto uzmanlarına başvurmasını ve bu sayede Alan Turing’e ulaşmalarının ardından gelişen olayların konu edildiği bir film olarak göze çarpıyor. Bu sayede o zamana kadar denenmemiş büyük çapta bir girişimin de startı verilmekle birlikte, Alan Turing’in ekibe katılmasının tüm dengeleri altüst edilmeye başlandığı da kolaylıkla görülecektir. Genç profesör Alan Turing kendi doğrularından asla taviz vermezken, Turing’in yöntemleri İngilizler ve müttefiklerinin çok ağır kayıpların da önüne geçebilecek midir?

Ayrıca bebeğim Benedick Cumberbatch filmin sonunda rolün verdiği ağırlıkla göz yaşlarına boğulduğunu , Turing'i gerçekten içinde hissettiğini , ayrıca bu zamana kadar yaptığı en iyi iş olduğunu belirtmiş.Yaa canım benim aşırı tatlı :)

Yönetmen:  Morten Tyldum
Ülke:  ABD
IMDB:  8,0
Vizyon Tarihi:  20 Şubat 2015
Süre:  114 Dakika

The Imitation Game ile ilgili görsel sonucu

2 yorum:

  1. çok güzel filmdi adam zamanın ötesinde bir dahiymiş ve o kadar çok haksızlık yapılmış ki dar kafalılar tarafından bak yine sinirlendim .-/

    YanıtlaSil

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...