7 Ağustos 2018 Salı

Kore Dizisi : My Mister

Herkese merhabalar efenim ...

Uzun zamandır izlememekte ısrar ettiğim ama daha sonradan dizisiz kalınca mecbur izlediğim ama sonradan yarım bırakmadığım ve adeta su gibi akıp giden bir dram olan Kore dizisinden bahsedicem. Dram pek izleyemiyorum malum beni çok sıkıyor ama bu dizi ... Neredeyse her bölümde beni etkisi altında alıp ağlatmayı başardı hem de içinde gram romantizm olmamasına rağmen ki bu bende nadir görülen bir şey.Bence bu dizinin ne kadar başarılı olduğunun kanıtıdır.IU nun da oyunculuğu çok sorgulanıyor sadece şarkıcı olarak kalması gerektiğine inanıyordu herkes ama bence bu diziyle de oyunculuğunu ispatlamış oldu bir çok kişiye bende başlarda IU 'yu pek sevmesem de yavaş yavaş sevmeye başladım kızı.Baş roldeki adamımız ise Pasta dizisi ile gönlümüze taht kuran Şebb :)


Konusu:
Dizi, farklı jenerasyondaki insanların hayatları ile ilgili farklı değerleri tasvir edecek. 40’lı yaşlardaki bir adamın (Lee Sun-Kyun) hayatındaki zorluklara katlanması ve ondan farklı bir hayat yaşamasına rağmen 20’li yaşlardaki bir kadının (IU) onun gibi hayatındaki zorluklara katlanmasını anlatmaktadır. Onlar birbirlerinin hayatlarına baktıklarında birbirlerine derman olur.


Karakterleri:
Lee Sun-Kyun dizide bir inşaat şirketinde mühendis olarak çalışan Park Dong-Hoon karakterini canlandırmaktadır. Hayata karşı her zaman tedbirli yaklaşmaktadır. Sessiz ve çektiği acıları içine atan Dong-Hoon sevdikleri için her şeyi yapan birisidir.

IU dizide 20’li yaşlarında olan Lee Ji-An karakterini canlandırmaktadır. Park Dong-Hoon’un (Lee Sun-Kyun) çalıştığı inşaat şirketinde sözleşmeli bir işçi olarak çalışan Ji-An hem hasta büyükannesine bakmaktadır hem de borçlarını ödemeye çalışmaktadır. Hayattın zorluklarından usandığı için geleceğe dair ne bir hedefi ne de bir hayali vardır.

Park Ho-San dizide Park Dong-Hoon’un (Lee Sun-Kyun) abisi olan Park Sang-Hoon karakterini canlandırmaktadır. Yönettiği iki işletme başarısızlıkla sonuçlandıktan sonra işe girdiği diğer yerlerden de kovulmuştur. Annesinin evinde yaşamak zorunda kalan Sang-Hoon her şeye rağmen mutluluğun yollarını arayan romantik birisidir.

Song Sae-Byeok dizide Park Dong-Hoon’un (Lee Sun-Kyun) erkek kardeşi olan Park Gi-Hoon karakterini canlandırmaktadır. 20’li yaşlarında çektiği bağımsız bir film Cannes Film Festivali'ne davet edildiği için o zamanlar dahi bir yönetmen olarak görülüyordu. Ancak, ardından geçen 20 yılda bir yönetmeni olarak çektiği hiçbir yapım başarı gösterememiştir.

Ko Du-Shim dizide Park Sang-Hoon (Park Ho-San), Park Dong-Hoon (Lee Sun-Kyun) ve Park Gi-Hoon’un (Song Sae-Byeok) annesi olan Byeon Yo-Soon karakterini canlandırmaktadır. Çocukları için endişe duyan sevencen bir annedir.

Lee Ji-Ah dizide Park Dong-Hoon’nun (Lee Sun-Kyun) eşi olan Kang Yoon-Hee karakterini canlandırmaktadır.

Nara dizide bir oyuncu olan Choi Yoo-Ra karakterini canlandırmaktadır. Onun Park Dong-Hoon (Song Sae-Byeok) ile kötü bir ilişkisi vardır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...