21 Eylül 2018 Cuma

Gerilim Filmi : Psycho

Herkese merhabalar efenim ...

İş yerinde öğle arasında blog yazacağım zamanları da görmek varmış kaderde :) Evet dünde dediğim gibi benim izin günümdü ve film izlemeye adadım kendimi.Artık klasik olan ama benim izlemediğim daha nice filmler kaldı izin günlerimde listemden bir bir silmeyi planlıyorum.Bunlardan ilki elbette bir Gerilim/Korku sever olarak izlemeyi sürekli olarak ertelediğim "Sapık" filmi. A. Hitchcock'un zekasıyla yönetilen film aslında 1960 filmi.Daha sonra seri olarak film devam etmiş ama ilk filmin tadını hiç verememiş.Athony Perkins resmen oyunculuk tarihine geçmiş oynadığı rolle.

Filmi eğer zamanında izlemiş olsaydım eminim çok daha fazla etkilenirdim ama bu güzler nice daha iyi filmler gördüğü için beni o kadar fazla etkilemedi ama dediğim gibi zamanına göre düşünülmesi ve hakkının verilmesi gerek hele de o son sahne -spoiler olmasın diye elbette söylemiyorum ama söylememek içinde kendimi çok zor tuttuğumu bilin istiyorum - insanı acayip etkiliyor.

Bates Motel diye bir dizi olarak yeniden ekranlara geldi efsane,izlemedim izlemeyi düşünürmüyüm bilmiyorum , izlemem diye bir şey demekte istemiyorum çünkü artık biliyorsunuz bana hiç belli olmaz :)

Marion Crane (Janet Leigh), Arizona’da bir emlak ofisinde çalışmaktadır. Sevgilisi Sam (John Gavin) ile evlenmek istemektedir ancak çiftin çok az parası vardır. Bir Cuma günü, patronu Marion’a bankaya yatırması için 40 bin dolar verir. Marion, bu parayla Sam’le hayal ettikleri hayatı kurabileceklerine karar verir ve parayı çalarak Sam’le buluşmaya gider. Yolda Bates Motel’de konaklamak zorunda kalır.

Ä°lgili resim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...