19 Eylül 2018 Çarşamba

Kore Dizisi : My ID Is Gangnam Beauty

Herkese merhabalar efenim ...

Bugün izin günüm olduğu için sabahtan postumu yayınlıyorum.Bugün yayılıp yatacağım ve bol bol dizi izleyeceğim.Kore dizilerine kaldığımız yerden devam elbette ! Konusu,ortamıyla aslında bana daha çok Cheese In Trap dizisine hatırlatan bir dizi olsa da plastik cerrahi de artık bir devrim yaratmış olan Güney Kore de estetik olmanın aslında bir çok Koreli tarafından sevilmediği ve hoş görülmediğini anlatan bir dizi.Aslında güzel olmayan kızlarda sevilmiyor,dışlanıyor bu kızların psikolojilerini bozup estetik olmaya itiyorlar sonra da "doğal güzel " olmadıkları için suçlanıyorlar. Vallahi Allah Koreli geçlerin bu konuda yardımcısı olsun gerçekten bu güzellik anlayışını bir "komplex" haline getirdiklerini bir kez daha göstermiş oldu bu dizi.Gerçi bu olayların çoğu bizim ülkede de var maalesef :/

Konusu:
Dizi, iki üniversite öğrencisinin etrafında dönmektedir. Kang Mi-Rae (Lim Soo-Hyang), çirkin olduğu için insanlar tarafından sürekli aşağılanmış ve zorbalığa uğramış birisidir. Bu duruma daha fazla katlanamaz ve estetik ameliyatı olur. Yeni güzel yüzü ile üniversiteye başlayan Mi-Rae’ye insanlar kaba davranmaya devam eder. Onu 'Gangnam Güzeli' olarak aşağılayıcı bir şekilde çağırır. Mi-Rae ile aynı üniversiteye giden Do Kyung-Seok (Cha Eun-Woo) insanların dış güzelliğinden daha çok iç güzelliğine önem veren birisidir. Kyung-Seok zamanla Mi-Rae’ye âşık olur.


Karakterleri:
Lim Soo-Hyang dizide bir üniversite öğrencisi olan Kang Mi-Rae karakterini canlandırmaktadır. Geçmişte, çirkin görünümü nedeni ile sürekli insanlar tarafından aşağılanmış ve zorbalığa uğramıştır. Bu yüzden, estetik ameliyat ile güzel bir yüze kavuşur. Ancak bir türlü çekingenliğini üstünden atamaz.

Cha Eun-Woo dizide Kang Mi-Rae (Lim Soo-Hyang) ile aynı ortaokuldan mezun olan ve onunla aynı üniversitede okuyan Do Kyung-Seok karakterini canlandırmaktadır. Bayanlar arasında oldukça popüler birisidir.

Kwak Dong-Yeon dizide üniversitenin kimya bölümünde öğretim görevlisi olan Yeon Woo-Young karakterini canlandırmaktadır. Kang Mi-Rae’ye (Lim Soo-Hyang) âşık olur.

Jo Woo-Ri dizide popüler bir üniversite öğrencisi olan Hyun Soo-A karakterini canlandırmaktadır. Dışarıdan bakılınca kibar ve masum yüzlü biri gibi görünsede aslında oldukça kurnaz ve kötü birisidir.

Min Do-Hee dizide Kang Mi-Rae’nin (Lim Soo-Hyang) çocukluk arkadaşı olan Oh Hyun-Jung karakterini canlandırmaktadır. Bir hip-hop sanatçısı olmayı hayal etmektedir. Dışarıdan bakınca soğuk biri gibi görünse de Mi-Rae’nin her zaman yanında olan sıcak kalpli birisidir.

Lee Tae-Sun dizide Do Kyung-Seok’un (Cha Eun-Woo) yakın arkadaşı olan Woo-Jin karakterini canlandırmaktadır. Bir bar işletmektedir.

Bae Da-Bin dizide öğrenci konseyi başkan yardımcısı olan Kwon Yoon-Byul karakterini canlandırmaktadır. Kısa saçları ve giyim tarzı nedeniyle erkek gibi gözükmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Romantik Film : The Tearsmith

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de ergen filmler izlemeyi acilen bırakmam lazım ! Yine Wattpadd den senaryosu çıkmış gibi olan bir film ...