19 Ocak 2019 Cumartesi

Gerilim Filmi : A Tale Of Two Sisters

Herkese merhabalar efenim...

Bu postu yazıp yazmamak konusunda çok düşündüm ! Çünkü daha önce Amerikan versiyonunu izleyip şu postta yer vermiştim :

https://maydanozsalatasi.blogspot.com/2013/12/maydonoz-timefilm.html

Yanlışlıkla aynı filmin orijinal halini izledim.Senaryo tam olarak birebir olmasa da kesinlikle Türkçe çevirisi Davetsiz olan ve benim en sevdiğim ve etkilendiğim korku filmi olan The Uninvited aslında bir Kore filminin Amerika uyarlamasıymış.Tabi ben 9.sınıftayken bir arkadaşımın hediyesi olarak izledim bu filmi o zamanlar Kore diye bir ülkenin varlığından bile haberim yoktu :D Açıkçası filmi izlerken bunu anlayınca müthiş bir hayal kırıklığına uğradım.Kore versiyonu mu yoksa Amerika versiyonu mu daha iyi derseniz bence Amerika versiyonu akıcılık ve anlaşılılırlık açısından daha iyi olmuş.

Sumi ve Suyon (Su-jeong Lim ve Geon-yeong Mun) zorunlu bir ayrılığın ardından, aylar sonra evlerine geri dönerler. Annelerinin ölümünün ardından, üveyanneleri (Jung-ah Yum) çoktan evlerine yerleşmiştir. Babaları (Kap-su Kim) üvey anneleri ile kızların arasındaki sorunları görmezden gelmekten yanadır. Oysa iki kızkardeşle, üvey annelerinin arasındaki düşmanlık tahmin edilebileceğinden çok daha köklüdür. Anne, baba ve kızların yaşadığı ev, bu düşmanlıktan kaynaklanan tuhaf olaylara sahne olur. Herkesin hafızasından silmek için uğraştığı bir olay, dördünün de hayatını cehenneme çevirecektir.

Ä°lgili resim

2 yorum:

  1. Hangisi daha gerilimli peki? Akıcılıktan ziyade gerilim dolu olması yönünden değerlendirirseniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amerika versiyonu bence Kore versiyonunda kafa karışıklığından gerilemiyorsunuz bile :D

      Sil

Program : Love Like a K-Drama

 Herkese merhabalar efenim, Bugün bayramda izleyip bitirdiğim ve beni son bölüme kadar saran bir programdan bahsedicem.Program Netflix üzeri...