26 Şubat 2019 Salı

Biyografik Film : Green Book

Herkese merhabalar efenim ...

Dün 2019 Oscar ödül töreni yapıldı ve yılın en iyi filmi olarak Türkçe çevirisi Yeşil Rehber olan Green Book kazandı.Sonuna kadar hak edilmiş bir ödül oldu.İzlediğim en iyi ırkçılık teması üzerine kurulmuş olan bir filmdi.Bu kadar hassas bir konuyu nükteli bir şekilde anlatmak ve sadece ırkçılık değilde alt metnine daha bir çok temayı da usta bir şekilde yedirmiş olan bir filmdi.Ben genelde bu tarz filmlerde çok sıkılırım ama beni izlerken hiç sıkması ayrıca bol bol da kahkaha attırdı.Bence sizde bu yılın en iyi filmine bir şans verip izleyin :)

Yönetmen:  Peter Farrelly
Ülke:  ABD
Tür:  Biyografi, Komedi, Dram, Müzik
IMDB:  8,3
Vizyon Tarihi:  30 Kasım 2018
Süre:  130 Dakika

1962 senesinde geçen filmde ünlü bir piyanist ve konser turu kapsamında onun şoförü olarak çalışan Tony'nin hikayesini anlatılıyor. Tony Lip, Bronx'taki bir İtalyan Amerikan mahallesinde yaşamaktadır. Ünlü Afro-Amerikalı piyanist Dr. Don Shirley ise konser turu için hazırlanmaktadır. Ünlü müzisyen tur kapsamında Manhattan'dan güneye doğru birçok yere gidecektir. Kendisi ile şehir şehir gezecek bir şoför arayışında olan Shirley, bir süredir işsiz olan Tony'yi işe alır. Tony, yolculuk esnasında Afro-Amerikalılar için güvenli olan güzergahları kullanabilmek için 'Yeşil Rehber' isimli kılavuzdan yardım alır. Dr. Shirley ve Tony çıktıkları bu yolculukta ırkçılıkla ve tehlikeyle olduğu kadar beklenmedik nezaket ve iyilikle de karşılaşır. İkili bu zorlu yolculuklarında farklılıklarını bir kenara bırakmak ve kendilerini geliştirmek mecburiyetindedir.

YeÅŸil Rehber - Green Book 720p izle

2 yorum:

  1. çok severek izledim klasik ırkçılık konusu bu sefer farklı tema ile verilmiş..

    YanıtlaSil

Kore Dizisi : A Good Day to Be a Dog

 Herkese merhabalar efenim, Fantastik Kore dizilerine devam ediyoruz.En son bu diziyi izledim ve acayip hoşuma gitti.Kızın bir erkekle öpüşü...