16 Haziran 2019 Pazar

Film Serisi : Harry Potter

Herkese merhabalar efenim ...

Netflix haziran ayının gelişiyle birlikte Harry Potter serisini yükleyince ben de zilyonuncu kez izlemek istedim seriyi  yeni baştan. İzledikten sonra durdum kendi kendime düşündüm küçüklüğümden beri bu kadar hayranı olduğum filmden blogta sık sık başka başka postlarda bahsetsem de ona özel bir post yapmamışım ! Hem arşivimde dursun hem de bu mükemmel seriyi izlememiş bir insan varsa belki bu postu görür ve merak eder izler diye (şiddetle öneriyorum git çabuk izle bak hala duruyorsun ! ) bu postu yapmak istedim.

Sinema da izlediğim ilk film , kitaplarını okuduğum ilk seri ve benim favorim  , Azkaban Tutsağı ! VE evet elbette  Hermione ile Harry'nin birlikte olmasını istedim hep :)

Son olarak Harry Potter serisi aslında 8 filmden oluşsa da sonradan çekilen 2 filmi de aynı evrene ait olduğu ve izlediğim içinde koymak istedim :)

1-Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

Harry Potter, muggle (büyücü yada cadı olmayan insanlar) amcası ve halasıyla sıradan ve zorluklarla dolu bir hayatı yaşarken, yılanlarla konuşabildiğinin, kızgınlık öfkesi sırasında eşyaları hareket ettirebildiğinin farkına varacaktır. Hogwarts Büyücülük ve Cadılık Okulu'ndan kabul edildiğini belirten mektup ise hayatının sıradanlığını değiştirecektir. Artık o bir büyücü adayıdır.

Harry Potter ve Felsefe Taşı - Harry Potter and the Sorcerer's Stone 720p izle

2-Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)

Oldukça zor bir sene atlatan Harry Potter Hogwarts'daki 2. yılına büyük bir sevinçle başlar. Fakat okulda sırasıyla taşlaşan öğrenciler yüzünden günah keçisi olmuştur. Aslında yaz tatilinde kendisine görünen cin Dobby'nin yaptıkları ve söyledikleri onu etkilemiştir. Çünkü Dobby, Harry Potter'ın büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldığını söylemiştir. Dobby Harry ve arkadaşı Ron'un Okul trenine binmesini bile engellemiştir.
Harry Quidditch takımının değişmez arayıcısı olmuştur. Zaman ilerledikçe en yakın arkadaşlarından olan Hermione'nin taşlaşması ve Ron'un kızkardeşi Ginny'nin kaçırılması onu tuvalet hayaleti Mızmız Myrtle'a yönlendirmiştir. Fakat bundan önce Harry'nin eline geçen bir gizemli günlük olayların büyümesine yol açtı. Günlüğün sahibiyle günlükte esrarengiz konuşmalara imza atan Harry, kendisini Hagrid'in yıllar önce açmış olduğu sanılan Sırlar Odasında bulur. Sırlar Odasını son açan Tom Marvolo Riddle ismiyle okul kayıtlarına geçen Lord Voldemorttur. Basiliskle düello sonucu Harry, Ankakuşu yardımıyla sırlar odasından Ginny ile beraber çıkar, Gilderoy Lockhart'ın hafızasını kaybetmesi nedeniyle okulda Karanlık Sanatlara Karşı Savunma dersleri iptal edilir. Dönem Gryffindor binasının galibiyetiyle sona erer.

Harry Potter ve Sırlar Odası - Harry Potter and the Chamber of Secrets 720p izle

3-Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Kötü Marge hala gece havada süzülmeye başladığında, Harry Hogwarts'daki 3. yılında neler olacağını düşünmeye başlar. "Hızır Otobüs"le yaptığı yorucu yolculuk onu Diagon Yolu'na getirir ve burada hapishane kaçkını Sirius Black'in kendisi için geldiğini öğrenir. Böylece yeni okul dönemi başlar. Hogwarts'ta Harry ve arkadaşları bir Hipogrif'e yaklaşmanın hassas sanatını, şekil değiştiren böcürtleri, hatta zamanda nasıl geriye gidileceğini ve patronus büyüsünü öğrenirler.
Lanete hizmet eden bir kişi kale duvarlarının içinde gizlenirken, ruh emiciler okulun üzerinde dolaşıp Harry'yi tehdit etmektedir ve Harry tüm bunlara karşı koymak zorunda kalır. Alfonso Cuarón'un yönettiği film ve J.K Rowling'in 3.kitabından uyarlanmıştır.

Harry Potter ve Azkaban Tutsağı - Harry Potter and the Prisoner of Azkaban 720p izle


4-Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)

Harry Potter’ın Hogwarts Büyücülük ve Cadılık Okulu’ndaki dördüncü yılını konu alan Ateş Kadehi, bir yandan da en korkutucu serüvenine, kanlı canlı bir Lord Voldemort ile ilk yüzleşmesine tanıklık ediyor.

Okuldaki dördüncü yıllında Harry sadece Quidditch Dünya Kupası finalini, yerinde, izlemekle kalmayacak, bu kez iki rakip büyücülük okulunun en iyileriyle birlikte yıl boyu sürecek, ölümcül bir turnuvaya da katılacak.

Harry Potter ve AteÅŸ Kadehi - Harry Potter and the Goblet of Fire 720p izle

5-Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)

Beşinci öğrenim yılı için Hogwarts’a dönen Harry, büyücülerin büyük çoğunluğunun onun kötü Lord Voldemort’la karşılaştığını inkar ederek, Lord Voldemort’un döndüğü haberine kulak tıkamayı tercih ettiklerini görür. Hogwarts’ın saygın müdürü Albus Dumbledore’un kendisinin konumunu zayıflatarak yerine geçmek için Voldemort’un döndüğü yalanını söylediğini düşünen Sihir Bakanı okula Hogwarts müfettişi olarak Dolores Umbridge'i atar. Harry Potter'da Hermione'nin fikriyle kendisine inanan kişilere Voldemort'a karşı nasıl savunacaklarını İhtiyaç Odasında öğreterek, bu genç ve cesur büyücüleri kendilerini bekleyen olağanüstü savaşa hazırlar. Voldemort ile savaşları sırasında Sirius Black Bellatrix Lestrang tarafından öldürülmüştür.

Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı - Harry Potter and the Order of the Phoenix 720p izle

6-Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Harry Potter, Hogwarts'taki 6. yılında üzerinde "Bu kitap Melez Prens'e aittir." yazılı bir kitap bulur.

Kitabın içindeki büyüleri ve Melez Prens'in kimliğini araştırmaya başlayan Harry, Dumbledore'un yardımlarıyla, düşmanı Voldemort ile son savaşa girmeden önce onun geçmişi hakkında daha fazla şey öğrenmeye başlar.


Harry Potter ve Melez Prens - Harry Potter and the Half-Blood Prince 720p izle


7-Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2010)

Sihir dünyası savaşta! Karanlık Lord iyice güç kazanırken iyiler de boş durmuyor. Yedinci yılında Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu`na dönmeyen Harry Potter, Dumblerdore`un ona bıraktığı görevi tamamlamaya çalışıyor.Yanında, her zamanki gibi Ron ve Hermione`yle, bir yandan Voldemort`tan ve onun Ölüm Yiyen`lerinden kaçarken bir yandan da Hortkuluklar`ı yok etmek, Ölüm Yadigarları`nın sırrını keşfetmek zorunda olan Harry, kendi geçmişiyle ilgili de pek çok şey öğreniyor.

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 720p izle

8-Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)

“Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2” Harry Potter film serisinin son macerası ve merakla beklenen son filmin ikinci bölümü. 

Destansı finalde, iyi ile kötünün mücadelesi büyücüIük dünyasını büyük bir savaşın içine sokmuştur. Tehdit hiçbir zaman bu kadar büyük olmamıştır ve artık hiçbir yer güvenli değildir. Bu arada, Lord Voldemort ile son karşılaşmasına gittikçe yaklaşan Harry Potter’ın en büyük fedakarlığı yapması gerekecektir. Her şey burada sona erecektir.

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 720p izle


9-Fantastic Beasts and Where to Find Them

https://maydanozsalatasi.blogspot.com/2016/11/maydanoz-time-film-fantastic-beats-and.html

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar - Fantastic Beasts and Where to Find Them 720p izle


10-Fantastic Beasts:The Crime Of Grindelwald

https://maydanozsalatasi.blogspot.com/2018/12/fantastik-film-fantastic-beatsthe-crime.html

Fantastik Canavarlar: Grindelwald'in Suçları - Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald 720p izle

1 yorum:

  1. seriyi türkçe ve ingilizce okuyup bütün filmleri de seyretmişimdir.

    YanıtlaSil

Romantik Film : The Tearsmith

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de ergen filmler izlemeyi acilen bırakmam lazım ! Yine Wattpadd den senaryosu çıkmış gibi olan bir film ...