7 Eylül 2019 Cumartesi

Anime : Ano Hana

Herkese merhabalar efenim,
Bugün itibariyle yeni eğitim dönemi başlamış oldu benim gibi eğitim alanında özel sektörde çalışanlar için.Umarım bu çalışma hayatım uzun ömürlü ve stressiz olur,şimdilik her şey oldukça iyi ve keyifli gözüküyor.

Gelelim Netflix de de yer alan uzun zamandan sonra izlediğim bir animeye.20 dk süren toplamda 11 bölümden oluşan bir fantastik/dram animesinden bahsedicem sizlere.Genelde bu tarzda animeler izlemezdim ama Eda Köksal'ın youtube kanalında anime maratonu yaptığını gördüm ve ben de katılmak istedim bu vasıtayla izlemiş oldum ve bence oldukça hoş hatta sonlara doğru herkes gibi beni de ağlatan naif bir yapım oldu.

Konusuna gelicek olursak ;
10 yıl önce kendilerine Süper Barış Avcıları diyen, Menma, Jintan, Poppo, Anaru, Yukiatsu, Tsuruko’dan oluşan altı kişilik arkadaş grubu, aralarından bir kişiyi kaybetmiş ve dağılmıştır. Memna trajik bir kaza sonucu ölmüştür. Hikaye günümüzde olayın üzerinden 10 yıl geçtikten sonra anlatılıyor. Karakterlerimiz ayrılmış, Jintan annesini de kaybetmesiyle içine kapanmış okulu bırakmış, Poppo dünyayı gezmeye merak salmış, Anaru düşük seviye bir liseye giderek şımarık arkadaşlar edinmiş, Yukiatsu ve Tsurumi ise örnek öğrenci gibi görünmelerine rağmen içtenliklerini kaybetmişlerdir. Yaz başında Menma’nın ruhu Jintan’a görünür. Başta bunu yaşadığı strese bağlayan Jintan umursamaz, fakat diğer yandan öldüğü gün onu üzdüğü için de kendisini affetmemektedir. Menma bir dileği olduğunu, bunu gerçekleştirmeden “öbür tarafa” geçemeyeceğini söyleyince de, bu suçluluk duygusuyla hareket eder ve ona inanır, dileğini gerçekleştirmek ister. Fakat Jintan’a şu an onlarla aynı yaşta gözükmesine rağmen hala çocuk ruhlu olan Menma dileğinin ne olduğunu hatırlayamaz, dileği bulmak da Jintan’a kalınca, Jintan’ın arkadaşlarından yardım istemekten başka çaresi kalmaz. Ve böylece çocukluk arkadaşları Menma sayesinde tekrar iletişime geçer.

Ano Hi Mita Hana no Namae wo Bokutachi wa Mada Shiranai.

1 yorum:

Romantik Film : The Tearsmith

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de ergen filmler izlemeyi acilen bırakmam lazım ! Yine Wattpadd den senaryosu çıkmış gibi olan bir film ...