23 Kasım 2019 Cumartesi

Kitap - Mor Salkımlı Köşk Osman Aysu

Herkese merhabalar efenim,
Kitap okumalarım kaldığı yerden son hızla devam ediyor hatta hiç olmadığı kadar yazdan beri okuma performansımın geçen senelere göre oldukça iyi olduğunu düşünüyorum bunun yegane sebebi de elbette ruh halimin iyi olması.Çalışıyor ve sevip,seviliyorum Freud'un da dediği gibi bence sağlıklı bi r akıl için bunlar yeterli :)

Kitabımıza gelicek olursak , ilk defa Osman Aysu okuyorum aslında kendisinin cinayet romanları yazdığını sanıyordum ama bu kitap bir cinayet romanı değildi tabi bu kitap serinin ilk kitabıymış diğer kitabında ilk kitaptaki boşluklar dolar ve bir cinayet işlenir mi bilemiyorum şimdilik 2.kitabını kütüphanede bulamadım para verip alacak kadar da ilk kitabını sevdim diyemem açıkçası.

Salih asla bir Sovyet sempatizanı değildi, olamazdı da zaten. Ama edebiyata düşkün, zamanının çoğunu hikâyeler yazmaya adamış, şiirden zevk alan biri olarak Nazım Hikmet'ten hoşlanması da ona çok tabii geliyordu. Ayrıca şairin ezildiğine inandığı işçi, köylü, emekçi sınıfını savunmasında da ne kötülük olabilirdi ki? Bu da yaşamın bir gerçeği değil miydi? Aslında yabancı memleketteki eğitimi sırasında birkaç Sovyet yanlısı kişi ile tanışmış, komünist rejimin teorik esaslarını onlarla müzakere etme şansı da olmuştu. Bu konuda derinine bilgi sahibi olduğu söylenemezdi yine de.

Faruk kucağındaki kızı ile sertçe dönüp bahçe kapısına doğru birkaç adım attı. Ayten ümitsizce sokak kapısının önünde kalakalmıştı. Kocasının haklı çıkması onun yüreğinde de bir burukluk yaratmıştı.

Fakat tam o sırada sokak kapısı birden aralandı. Hepsi merakla başlarını çevirip aralanan kapıya baktılar. Ufacık tefecik cılız bir kadın, titrek sesle soruyordu. "Faruk... Kardeşim... Sen mi geldin?"

Polisiye türünün Türkiye'deki usta kalemi Osman Aysu bir 'ilk tarihi roman'la okurlarını İkinci Dünya Savaşı Türkiyesi'ne götürüyor. Tek partili dönemin siyasi atmosferinden çekip çıkardığı karakterleri ve onların yaşanmışlıklarını en canlı, en kalıcı halleriyle anlatarak, bizleri kırkların Türkiyesi'nde tanıklıklarla dolu tanıdık bir yolculuğa çıkarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...