17 Ocak 2020 Cuma

Romantik Film : Last Christmas

Herkese merhabalar efenim,
Ocak ayının son haftasına geçmeden önce Noel ve kış temalı filmleri izlemek ve sizlerle paylaşmak istiyorum.Uzun zamandır izlemek istediğim,baş rolünde Emilia Clarke'ın olduğu Last Christmas filminden bahsetmek istiyorum sizlere.Bol bol noel ve kış temasının olduğu,tarzında olan filmlerden biraz daha finaliyle ayrılsa da izledikten sonra ağızlarda çikolata yemiş hissi uyandıran bir film.Bence Emilia bu tarz filmlere inanılmaz yakışıyor,bol bol daha bu tarz romantik filmlerde görmek istiyorum kendisini :)

Last Christmas, 90’ların sonunda Eski Yugoslavya'dan sığınmacı olarak İngiltere'ye göçen bir ailenin kızı olan Kate'in (Emilia Clarke) hikayesini anlatmaktadır. Noel'in yaklaşmasıyla ekranlarda görmeye alıştığımız Romantik Komedi türünden eksiği olmayan aksine fazlasına sahip olarak karşımıza çıkan bir yapım. Kate'in annesi Petra (Emma Thompson, ayrıca filmin de yazarı) Yugoslavya'da tüm arkadaş çevresini kaybettiğinden herhangi bir sosyal yaşantısı olmayan, kısaca kızına olan düşkün bir kadındır. Bir de bunların üstüne Brexit süreciyle İngiltere'den atılma korkusu gelince aile Noel'i tam anlamıyla patlamaya hazır duygu bombası olarak beklemektedir. Kate'in bunlara ek onu öldürmek için uğraşan bir kalp rahatsızlığı vardır. Geçen seneki ilişkisi de fiyaskoyla sonuçlanınca, kendisini barlarda şarkı söyledikten sonra, önüne gelen erkeğin kollarına atan bir kadına döner. Ama çok geçmeden bu yolun yol olmadığını anlayan Kate, çalıştığı mağazanın önünde ismini bilmediği Tom (Henry Golding) adında yakışıklı birisini görür ama şanssızlık Kate'in peşini Tom'un yanında da bırakmaz. Bakalım Kate geçen seneki olumsuzlukları Tom ile birlikte yaşayacak mı yoksa yeni bir Noel, kış mevsiminin beyaz sayfalarından birisini mi açacak?

Emma Thompson, Michelle Yeoh, George Michael, Wham!, Amit Shah, Maxim Baldry, Jade Anouka, Margaret Clunie, Emilia Clarke, Bryony Kimmings, and Henry Golding in Last Christmas (2019)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...