2 Şubat 2020 Pazar

Kitap - Gece Uçuşu Antoine de Saint-Exupery

Herkese merhabalar efenim,
Exupery'i bir çok kişi gibi bende Küçük Prens kitabıyla tanıdım.Masalsı anlatımı ve yumuşak üslubuyla Fransız edebiyatını çok iyi temsil eden bir yazar olduğunu düşünüyorum.Uzun bir kitaba başladığım zaman araya bu tarz hikaye kitapları alıyorum" ara okumalar" adı altında.Toplam da 50-60 sayfalık masalsı bir uçuş hikayesi sunuyor bize yazar.

Yıl 1930. Yer Güney Amerika. Şili, Paraguay ve Patagonya'dan üç posta uçağı Buenos Aires'teki havaalanında buluşmak üzere aynı anda havalanır ama bir tanesi havaalanına ulaşamaz. İşte bu kitapta gece uçuşlarının tehlikelerine göğüs geren, canlarını kul-landıklara uçaklara emanet etmiş cesur pilotların ve aşağıda, onları yere indirebilmek için elinden geleni ardına koymayan dediğim dedik Rivière'in hikâyesini okuyacaksınız. "Bu adamın gülüşünü, âşık hallerini tanıyordu ama fırtınadaki ilahi öfkesini bilmiyordu. Onunla arasına müzikle, aşkla, çiçeklerle şefkat dolu bağlar örüyor ama her ayrılık vaktinde, bu bağlar kopuveriyor ve bu durum adamın pek umurunda olmuyordu."
(Tanıtım Bülteninden)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Romantik Film : The Tearsmith

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de ergen filmler izlemeyi acilen bırakmam lazım ! Yine Wattpadd den senaryosu çıkmış gibi olan bir film ...