1 Nisan 2020 Çarşamba

Anime Film : Hauru no ugoku shiro

Herkese merhabalar efenim,
Bu zamanlar da en ihtiyacım olan şey kesinlikle biraz minnaklık.Uzun zamandır Miyazaki'nin izlemediğim anime filmlerini izlemek istiyordum tam da zamanıymış demek ki ilk olarak Türkçe 'ye Yürüyen Şato olarak çevrilen Hauru no ugoku shiro yapımını izledim.Renkler,çizimler ve olağanüstü hayal gücü elbette bir kez daha neden Miyazaki hayranı olduğumu hatırlattı bana denebilecek çok bir şey yok her zaman ki gibi izleyin izlettirin harika bir eser daha Miyazaki dedemizden :)

Küçük Sophie, üvey annesi ve kardeşleriyle babasından kalan şapka dükkanından geçinmeye çalışır. Fakir ve sıradan hayatı bir gün bir cadı tarafından yaşlı bir kadına dönüştürülmesiyle ters yüz olur. Artık Sophie’nin önünde yeni ve fantastik bir yolculuk vardır. Yolculuğu onu sürekli yer değiştiren, hatta uçarak hareket eden bir şatoya getirir. Bu korkunç şatoda genç kızların ruhlarını avlayan, çekici ve korkutucu bir büyücü olan Howl yaşamaktadır. Sophie’nin laneti de ancak Howl ve şatosunun büyüsüyle çözülecektir.

Hauru no ugoku shiro (2004)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Romantik Film : The Tearsmith

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de ergen filmler izlemeyi acilen bırakmam lazım ! Yine Wattpadd den senaryosu çıkmış gibi olan bir film ...