11 Mayıs 2016 Çarşamba

Maydanoz Time : Film - Kaptan Amerika Ve Iron Man Serisi

Herkese merhabalar millet !

6 Mayıs cuma günü filmi çıkan ve benim tabi hemen gittiğim bir seri filmden bahsedicem bugün sizlere.Aslında bu filmi izlemek ve anlamak için biraz da bu 2 seriye hakim olmak gerekiyor.Benim izlememin üzerinden yıllar geçtiği için bende bu filme gitmeden önce tekrardan serileri en baştan izlemişken buraya da bir seri postu daha başlatayım dedim.

Her filmin konusunu altına kısaca verdim arkadaşlar.6 mayısta gelmiş olan filmde Kaptan Amerika Vs Iron Man diyebiliriz aynı Superman Vs Batman gibi.Burada da elbette Iron Manciyiz :)

Fakat film Kaptan Amerika'nın devam filmi sayılabileceği için elbette taşları daha çok Kaptan Amerika'ya oynanmış.Fakat benim fikrim hiç bir zaman değişmez biz Iron Man ciyiz :) 

Neyse efenim filme gelicek olursak bence Batman Vs Superman'dan daha eğlenceli ve aksiyonlu bir film olmuştu.Zaten bence Marvel karakterleri ayrı bir komedi olduğu için onları ayrı bi seviyorum.Fakat herkesin sevdiği,beğendiği bir şey olsa da benim hiç beğenmediğim tek bir şey vardı ki o da Spidermandi.Tamam çizgiromanlarındaki hatta olması gereken gibi bir karakter olmuş ama resmen Spiderman'nin kendi evrenindeki hayatını bloke etmişler ve sanki Spiderman hiç yaşamamış ya da ilk defa seyirciye sunuluyormuş gibi davranmışlar ve bence bu çok saçma olmuş.Oynayan ergen çocuğuda hiç beğenmedim açıkçası.Bunun dışında film oldukça iyiydi benim tavisyem bu serileri izlediyseniz internete düşmesini beklemeyin gidin sinemada heyecanlı heyecanlı izleyin :)

Kaptan Amerika Serisi :

Captain America: The First Avenger
İlk Yenilmez: Kaptan Amerika

http://maydanozsalatasi.blogspot.com.tr/2015/05/maydanoz-time-film-kaptan-amerika.html



Captain America: The Winter Soldier
Kaptan Amerika: Kış Askeri


Kaptan Amerika’yı, Yenilmezler ile beraber New York’ta yaşanan dehşet veren olayların ardından Washington D.C.’de mutluluk içinde yaşarken ve çağdaş dünyaya ahenk sağlamaya çalışırken buluyoruz.

S.H.ı.E.L.D. üyesi bir arkadaşı saldırıya uğrayınca Steve, dünyayı tehlikeye atan bir entrika ağının içine çekilir. Kara Dul (Black Widow) ile güçlerini birleştiren Kaptan Amerika, kendisini susturmak için gönderilen profesyonel katillerle savaşırken bir yandan da giderek genişleyen bir komployu ortaya çıkarmak için çabalamaktadır. Bu fena niyetli oyunun foyası meydana çıkınca Kaptan Amerika ve Kara Dul yeni arkadaşları Falcon’dan yardım isterler. lakin kısa süre sonra çıkarlarını hiç beklenmedik ve zorlu bir düşmanla; Kış Askeri ile karşı karşıya bulurlar.




Iron Man Serisi : 

Iron Man
Demir Adam

lkesi için teknoloji harikası silah ve füzeler üreten Stark Industries’in kurucu yöneticisi olan Tony Stark, geliştirdiği yüksek teknolojik buluşlarla dünya çapında aşırı ciddi konuma ulaşmış bir silah sanayicisi ve mucittir. Boş zamanlarındaysa güzeller güzeli bayan hayranlarını ihmal etmez. Yeni geliştirdiği füzelerin test edildiği bir tatbikat/gösterinin ardından konvoyunun saldırıya uğraması ve bir terörist grubun eline tutsak düşmesiyle birlikte Tony’nin “tatlı hayatı” bir anda kabusa döner.

Saldırı sırasında zaten zayıf düşmüş olan kalbinin yanına bir şarapnel mermisinin saplanmasıyla hayatı tehlikeye giren Tony, kendisini tutsak alan terör grubunun esrarengiz lideri Raza (Faran Tahir) tarafından modern silahlar üretmeye zorlanır. Fakat en kötü anında bile zekasını ve yaratıcılığını kullanarak kendisini esaretten kurtaracak bir zırh imal etmeyi başaracaktır.

Teröristlerden kurtulup ülkesine döndüğünde kendi geçmişiyle hesaplaşma noktasına gelen Tony, kurucusu olduğu Stark Industries’i yepyeni bir amaca yönlendirmeye yemin eder. Eskiden sağ kolu olan ve kendisinin yokluğunda şirketi yöneten Obadiah Stane’in (Jeff Bridges) şiddetli muhalefetine karşın günlerini ve gecelerini atelye/laboratuvarında çalışarak geçirmeye başlar. Artık tek isteği, kendisine insanüstü güçler ve fiziksel koruma sağlayacak çok gelişkin bir zırh geliştirmektir.

Bu arada, yıllardır birlikte çalıştığı güzel asistanı Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) ve arkadaşı yarbay Rhodey’in (Terrence Howard) yardımı ile dünya çapında sonuçlar yaratacak haince bir komployu açığa çıkartmayı başarır. Yeni kırmızı ve altın rengi zırhına bürünen Tony Stark ve ikinci kimliği Iron Man dünyayı korumaya ve adaleti sağlamaya yemin eder.



Iron Man 2
Demir Adam 2

Küstah fakat seksi bir işadamı görüntüsündeki Tony Stark gerçekte Iron Man'in ta kendisidir ve bu özelliğini bütün dünya ile paylaşmaktan hiç de çekinmiyordur. Sırrını paylaşması için "mahalle baskısı" gören Stark, orduya da hükumete de ser veriyor sır vermiyordur. Zırhının sırrı bir tek kahramanımıza ait olmalıdır! Teknolojisini orduyla paylaşması için iktidar, basından ve halktan baskı gören Tony, bilginin yanlış ellere geçmesinden korktuğu için Iron Man zırhının sırrını açıklamak istemez. Beraberinde Pepper Potts, ve James Rhodey Rhodes ile birlikte, Tony yeni ittifaklar kurar ve yeni büyük güçlerle yüzleşir. Yönetmen Jon Favreau ve Oscar'a aday gösterilen Robert Downey Jr'ı yine bir araya getiren Iron Man 2'de, milyarder mucit Tony Stark ve arkadaşlarının serüven dolu komedisi eğlenceli dakikalar vaadediyor



Iron Man 3
                                                                                               Demir Adam 3

Milyarder iş adamı, kahraman ve mucit Tony Stark, bu sefer gücü ondan çok daha fazla, hatta sınırsız bir düşmanla karşı karşıya kalıyor. Üstelik bu hasım, o çok sinirlendirecek bir hamle yaparak özel hayatını yok ediyor. Stark şimdi bu olayların kaynağını araştıracağını zorlu bir mücadeleye giriyor. Ama en yakınlarını korumak için zekasının ve cesaretinin yanı sıra içgüdülerine de ihtiyacı var. Stark'ın bu savaşında kafasında dönüp duran soru ise belki de tüm olayların en can alıcı yanı: Adam mıdır kıyafeti kıyafet yapan yoksa kıyafet midir adamı adam yapan



Civil War
İç Savaş(Kahramanların Savaşı)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bizimle Başladı Bizimle Bitti Colleen Hoover

 Herkese merhabalar efenim, Bayram sonrası iş öyle hızlı başladı ki vakit bulup buraya yazamadım bile.Bu arada bi sürrü kitapta okuyup bitir...