24 Mayıs 2016 Salı

Maydanoz Time : Kişisel - Üniversitede Hoca Olmak Demek !

Herkese merhabalar millet ...

Bugün nihayet evimden,İzmir'den yazıyorum sizlere ... Dünde söz verdiğim gibi geçen haftalarda nerelerdeydin ne haltlar yiyordum şimdi bir bir anlatma vakti geldi.

İlk olarak alan hocamız dahi olmayan ama her zaman eğitimciliği,kişiliği ve öğrencilerini sevmesi,saygı duyması ile bizim hatta tüm fakültenin taktirini kazanan İstatistik hocamıza yaptığımız son ders partisini anlatmak istiyorum.

Sınavlarda dahi elinden geldiğince yardımcı olan - kopya verir anlamında değil seviyemizde sorular sorar,öğretmediği şeyi sormaz - notların cebinden çıkmadığını bilip gönlünce bol bol veren - ki biz matematik öğrencileri değiliz sonuçta sözel ağırlıklı bir sınıfız - espirili kişiliği ile her ders bizi kahkahalara boğan biridir kendileri.Aynı zamanda çok zeki ve çok azimli de biri genç yaşta profesör olmuş adam daha ne olsun !

Akademisyenliği belki biraz sahada çalıştıktan sonra bende düşünüyorum açıkçası.Ama bence asıl PDR'ci olması gereken bu hoca ! Benim ideolüm diyebilirim kendisi için ... Onun PDR'ci versiyonu olurum inşallah ! 

Hepimiz bu parti için canı gönülden zevk alarak çalıştık.Diğer hocalarımızdan ayrı tuttuğumuz bir hoca olduğu için ve seneye daha dersimize girmeyeceği için güzel ve özel bir şeyler yapmak istedik ve aklımıza pasta ve maske fikri geldi.Aramızda 5 Tl gibi bir para topladıktan sonra maskeleri yaptık.Yaptık diyorum çünkü koskoca Balıkesir'de hazır maske yapabilen bir yer bulamadık ! Eh bizede hem uğraş olur diyerekten kendimiz renkli fotokobi çektirip böyle daha kaliteli bir kağıda kendimiz kestik biçtik ve yaptık hem de 30 adet !

Pastaya "sizi tanımak güzeldi" yazdırdık ve tahtaya da hocanın genelde kullandığı sözleri ve espirileri yazdık bana da ınstagram adımdan dolayı "sudevebuse" diyor sürekli sınıfta :D Bu arada çokta güncel ve modern bir hocamız face,twitter,ınstagra gibi sosyal mecralarda oldukça da aktif :D

Hatta bi ara gaza gelip bahçeye çıktık ve tüm fakülteyi çatlattık resmen.Alan öğrencileri bile böle bir süpriz yapmamışlar hocalarına ne kadan ayıpp :D

Hoca da tabi bi mahçup oldu bir utandı hatta bi ara güleyim derken ağladı bile çaktırmadan silmeye çalışıyordu gözyaşlarını :D

Kendinden 30 tane herkes hergün görmüyor tabi ki ! Hatta daha sonra baya baya hocayı gaza getirdik ve maskelerimizin arkasına anı olsun diye imza bile aldık :D Bize de bence hocayada çok güzel bir anı olmuş oldu.

Kıcasa üniversite de hoca olmak demek bir yerlere geldim diye ego yapıp esip gürlemek öğrencileri ezmek arkalarından kendilerine küfür ettirmek değil hoca olmak demek böyle olmak demek !








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : A Good Day to Be a Dog

 Herkese merhabalar efenim, Fantastik Kore dizilerine devam ediyoruz.En son bu diziyi izledim ve acayip hoşuma gitti.Kızın bir erkekle öpüşü...