19 Haziran 2014 Perşembe

Maydanoz Time:Film-Frozen

Herkese yepyeni bir günden merhaba arkadaşlar...Evet sınava 2 gün kala kafa dağıtmanın dibi olarak kardeşimle oturup animasyon izledik.Frozen frozen sürekli arkadaşlardan da internetten de görüp duyup duruyordum neymiş la frozen bu kadar şarkıları ünlü oldu millet üstüne parodiler falan yaptı (Roommate programında Lee Dong Wook ta artık yapınca bi merak ettim ki sormayın tatlışım benim çok komiktiler oda arkadaşıyla program bitince onun da bi yorum postu gelecek merak etmeyin ilk Kore programı izliyorum ilkte yorumu olur hehe neyse) meraktan daha fazla çatlamamak adına kardeşimle oturup izledik.Ki zaten ben animasyon izlemeyi de çok severim hala çizgifilm izlediğimi düşünürsek :)
Daha önce Madagaskar,Buz Devri,Sinderella,Shrek gibi müthiş Disney yapıtları izlemiştim ki izlerken çokta eğlendim o yüzden kafa dağıtmak için kafanızı çok yormayan bir seçenek animasyon izlemek...Neyse animasyonu izlerken bazı sorular takıldı kafama şimdi kendi yorumlarıma (spoiler) ve kafama takılan soruları sizinle paylaşıcam bakalım siz ne diyeceksiniz bunlara?

Çocukların güçleri nasıl doğuştan gelmiş olabilir?Anne-babaları normal insan ama onlar büyücü mü yani orada bi mantıksızlık var sanki hani bunları bi cadı lanetlemiş falan olsa okeyde bi kafama yatmadı bu iş.
Anne-babası böyle çoluğunu çocuğunu ülkesini bırakıp gemiye atlayıp nereye gidiyor ben mi kaçırdım orayı yoksa gerçekten nereye gittiklerini söylemediler mi? Bu kadar önemli ne olabilir ki yani?
Bunlar neden sürekli şarkı söyleyerek derdini anlatıyor?Sanırım animasyona biraz müzikal hava katmak istemişler ama bazı yerler çok sıkıcı olmuş Shrek'te ki gibi animasyon mutlu sonla bitince millet kopsalardı daha bi iyi olurdu sanki...
Müzikleri haklarını yemeyeyim gerçekten de güzeldi.Love is an open door ve let ıt go şarkıları oldukça güzeldi.
Yarısını Türkçe alt yazı yarısını Türkçe dublaj izledik Türkçe dublajında şarkıların içine etmişler resmen ayrıca çeviriler o kadar saçma ki oturup çevirilere dahi gülebilirsiniz yani biz Türkler işte illa kendimizden bir şeyler katıcaklar...
Çok güzel olan replikler vardı bazıları şunlardı:

-Ördek tipli eşşek

-Olaf eriyorsun!
-Bazı insanlar erimeye değer değerdir.

-Ben taş kafalı olamam, kemiğim bile yok!

Son olarak canlı kardan adam olan Olaf karakteri daha çok Shrek'te ki eşeğe ve Buz Devri'n de ki Sid karakterine benzetilmeye çalışılmış ama olmamış diyemem olmuş hatta çokta güzel ve eğlenceli olmuş!İşte bu kadarı benden izlemesi sizden eğlenceli bi zaman geçirmek isterseniz hele de kardeşinizle oldukça iyi bir seçenek Frozen...

Konusu:
Krallık, Karlar Kraliçesi (Snow Queen)'nin laneti sonrasında ebediyen sürecek bir kış mevsimine mahkum edilmiştir. Bu krallıkta yaşamakta olan maceracı ve iyi kalpli Anna, Karlar Kraliçesi'ni bulup laneti sona erdirmesini sağlayarak, şehrinde yaşayan insanları eski güzel günlerine döndürmeye karar verir. Masalsı bir yolculuğu çıkan Anna'nın yol arkadaşı ise usta bir dağcı olan Kristoff'tur. Başarıya ulaşmaları için Karlar Kraliçesi'ni görüp tanıyabilmeleri gerekmektedir. Görünürde basit olan bu plan, izbe dağdaki yolculuk ilerledikçe zorlaşmaya başlar. Mitolojik yaratıklar ve ürkütücü büyüler eşliğinde süren yolculuğun her dönemecinde ayrı bir tehlike ortaya çıkar. Yolculuğun asıl zor yanı ise zamanla yarışıyor oldukları gerçeğidir. 
Disney yapımı animasyon filmin yönetmenliğini Chris Buck ve Jennifer Lee yürütürken, başkarakterleri seslendiren isimler Kristen Bell ve Jonathan Groff.2013 yapımı.








Bu da benden bi foto çikolatalı İkram ve not defterimle film izlemeye hazır ve nazırdım! :)


Son olarak Demi Lovato Frozen'ın Let It Go şarkısını kendince yorumlamış ve oldukça da güzel olmuş daha önce bir çok isimde seslendirdi ama benim tercihim Demi'den yana oldu :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Program : Love Like a K-Drama

 Herkese merhabalar efenim, Bugün bayramda izleyip bitirdiğim ve beni son bölüme kadar saran bir programdan bahsedicem.Program Netflix üzeri...