22 Şubat 2016 Pazartesi

Maydanoz Time : Kitap - Kül Darci Manley

Herkese merhabalar efenim !

Yepyeni bir haftaya (İzmir'de ki son haftam) kitap postuyla başlamak istedim elbette.Bu haftanın kitabı yine çok konuşulan ve merak ettiğim bir distopya olan Kül kitabı oldu.

Kitabın arka kapak yazısını hatta bununla ilgili tanıtım yazılarını falan okumama rağmen ilk 100 sayfa kadar kitabın içine giremedim ve boş boş okudum resmen.Cidden vurucu hiç bir yönü yok ilk 100 sayfasının sanki bana boşa yazılmış gibi geldi.Ama bi 200. sayfadan sonra olayları daha dikkatli okuyunca duruma da kitaba da vakıf oldum diyebilirim.

Kitabın ilk 100 sayfasından o kadar bir şey anlamamışım ki 200 sayfa okuduktan sonra Dax'ın erkek değilde kız olduğunu anladım :D

Evet benim kitabı okurken ki mallık kısımlarımı geçecek olursak kitap Dax ve Madden diye 2 kızın (!) gözünden anlatılıyor.Zaten 2 yazarımızında olduğunu düşünürsek bu oldukça normal bir durum.Bu anlatımı dolasıyla diğer distopik kitaplardan ayrılıyor.

Yine distopya olması sebebiyle burjuva sınıfına benzetebileceğimiz bir mor halkası sınıfı ve yeşil,sarı... en son halkada da Renksiz denilen Kül halkası var.Tabi ki de bu durum bir takım isyanlara sebep oluyor Madden kızımız mordayken Dax kızımızda Kül halkasının bir üyesi bazı karışıklıklarla bunların kaderi ortak yazılmış oluyor.Bu arada bu serinin adı Kader serisi diye geçiyor.Sürekli bir kaderini belirleme durumu var.

Açıkçası ilk 100 sayfada beni vuran bir kitap olmadığı için öyle seriye devam edeceğim bir kitap değildi.


7 yorum:

  1. bu kitabın ortası yok galiba ya çok seviliyor ya hiç :D daha sabah almaya karar vermişken şu an vazgeçebilirim :D

    YanıtlaSil
  2. hahah öyle düşünme canım ya herkesin bakış açışı zevki farklıdır ben çok distopya türü okuduğum için artık böyle sıyrılan vurucu olanlara gerçekten çok iyiydi çok sardı falan diyorum Kül Kurucunun Kızı Açlık Oyunları,Uyumsuz serisi tarzı kitapların yanında bir tık daha vasat kaldı tabi :D

    YanıtlaSil
  3. Bu kitap şu sıralar çok popüler sanırım. Her yerde görüyorum! :) neyse ben de beklerim bloguma... :)

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar bloğunuzu takip etmek istedim. Ama takip edecek yer yok sanırım.

    YanıtlaSil
  5. hakkımda yazısının altında takip et var :)

    YanıtlaSil
  6. Acele işe şeytan karışırmış ya benim de öyle oldu. İade-i ziyaretler fazlaca blog tanıyayım derken görmemişim pardon :) Keyifli paylaşımlarda görüşmek üzere bu arada çekilişimi bloğunuzda paylaşıp destek verdiğiniz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  7. ben teşekkür ederim birbirimize destek oldukça büyüyeceğiz :)

    YanıtlaSil

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...