10 Mayıs 2016 Salı

Maydanoz Time : Etkinlik - Tiyatro Festivali !

Herkese merhabalar millet !

Geçtiğimiz hafta Bahar Şenlikleri adı altında okulumuzda tiyatro şenliği vardı.Gönül isterdi ki bütün hepsine gideyim bir tiyatro aşığı olarak ama 2 tanesi ile yetinmek zorunda kaldım.8 oyun içinden sadece 2 oyunu görebildim biri Tarla Kuşuydu Juliyet diğeri de Shakespeare Zorda oyunuydu.

Tarla Kuşu Juliyet oyunu 1-1.5 saatlik modern bir Romeo ve Julyet hikayesiydi diyebiliriz.Çiftimiz hiç ölmemiş hatta evlenip bir de kızları olmuştur.Aradan yıllar yıllar geçmiştir kızları ergenliğinin doruğundadır kendileri de bıdı bıdı her gün kavga ederler.Tabi birde Shakespeare,dadı,papaz gibi eklerde unutulmamıştı.Drama oyunu komedi olursa ... Trakya Üniversitesi Sahne Meydan oyuncuları yer alıyordu oyunda oldukça akıcı ve keyifli bir oyundu.

Diğer oyun ise Marmara Üniversitesi Mizah Kulübü oyuncularının hazırladığı Shakespeare Zorda oyunu idi.Diğer oyuna nazaran dekoru ve oyunculukları ile daha iyi bir oyun olsa da oyunun 2 saat hatta biraz daha uzun olması şahsen biraz beni sıktı.Şeko'nun (!) yazar olduğu ve yeni yeni tanınmaya başladığı zamalarda ki İngiltereye'yi anlatan bir oyundu.Asıl oyunda var mıydı sonradan mı eklendi bilemiyorum ama oyun aynı zamanda sanki provaymış gibi oynandı.Bu daha önce hiç görmediğim bi oyun tekniği olduğu için biraz garibime biraz da hoşuma gitti aslında ama bazen seyirci cidden oyun dağıldı mı yoksa oyun içinde oyun mu vardı anlayamadılar.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Romantik Film : The Tearsmith

 Herkese merhabalar efenim, Netflix de ergen filmler izlemeyi acilen bırakmam lazım ! Yine Wattpadd den senaryosu çıkmış gibi olan bir film ...