3 Haziran 2016 Cuma

Maydanoz Time : Kitap - Cinder Merissa Meyer

Herkese merhabalar efenim ...

Finallerim olmasına rağmen boş zamanlarım da yine çılgınlar gibi kitap okuyorum efenim.Bu yaz içinde bol bol kitap deposu yaptım yani bol bol kitap postu gelecek anlamına geliyor bu !

Neyse efenim bu haftanın kitabı Cinderella masalını evirip çevirip çok farklı bir şekilde bize sunan Bir Ay Günlüğü serisinin ilk kitabı olan Cinder var.

Bu kitapta mahşallah yok yok arkadaşlar.Yazarımız kitabı yazarken nelerden etkilenmemiş ki ... Ama en çok etkilendiği 3 şey ise : Cinderella masalı,Star Wars ve Sailor Moon elbette.

Bildiğimiz Cinderella masalının temelinde kurulan bir hikaye aslında.Ama kitapta sayborglar,robotlar,androidler ve ay insanları,savaşçıcları,kraliçesi falan var.4.dünya savaşından sonra dünya kendi içinde ayrılmış ama dünyadan başka ayda da bir yaşam var.Ama ayda büyüde var tabiki de.Masal olur da büyü olmaz mı hiç !

Elbette Dünya'yı yöneten yakışıklı bir prensimiz,sayborg olan bir Cinder'imiz onun üvey annesi ve kardeşler var.Ha bu arada elbette Dünya'yı saran bir veba salgını da var ! Dediğim gibi kitapta yok yok ! Distopya'yı da geçti bu Fantastik hatta Bilim-Kurgu'da diyebiliriz bu kitap için.

Kitap ilk 100 sayfasında pek ilerlemiyor maalesef.Ben 3 günde bitirecebileceğim bir kitabı yaklaşır 1 haftadan fazla bir süredir okuyorum.Çünkü çok sıkıldığım ve akmayan yerleri oldu.Ama son 100 sayfası da oldukça akıcıydı ,olaylar arttıkça merakımda arttı ve dün nihayetinde bitirdim kitabı.

Serinin devam kitaplarını alır mıyım bilemiyorum eğer denk gelirsem uygun bir fiyata neden olmasın?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : The Worst of Evil

 Herkese merhabalar efenim, Bugün size hiç benlik olmayan (polisiye,uyuşturucu kaçakçılığı,aksiyon) ama sırf ikinci yan roldeki kadın için b...