16 Mayıs 2017 Salı

Maydanoz Time : Film - Jeune And Jolie

Herkese merhabalar efenim ...

Final haftam geldi çattı bu zamanlarda genelde stresimi dağıtmak için film izlerim artık biliyorsunuz :)

Bu haftanın ilk filmi de daha önce Frantz ve In The House filmlerini izlediğim Fransız sinemasının en iyi yönetmenlerinden biri olan François Ozon'nın başka bir filmiolan Jeune And Jolie'yi izledim.Başroldeki kadına resmen bayıldım ! Kadının soğuk güzelliği ve zerafeti filmi daha iyi kılmış
 Marine Vacth ...

Ana teması 17 yaşındaki genç bir kızın duygusuz ilk cinsel deneyimden sonra cinselliği artık takıntı haline getirmesi başta porno izleyrek ve kendini tatmin ederek geçiştirmeye çalışsa da daha sonradan ihtiyacı olmadığı halde yaşlı adamlarla para karşılığında birlikte olmaya başlıyor.Kızda şiddet eğilimi yok ayrıca baba eksikliği de yaşıyor normal genç kızlar gibi düşünmüyor,davranmıyor.Kendine nazik davranan yaşlı bir adam cinsel birliktelik üstündeyken ölünce işler karışmaya başlıyor ve ailesi bu durumu öğreniyor.

Ben tabi daha çok filmi Psikolojik Danışman kimliğimle izleyip değerlendirdiğim için bana çok faydası olan bir film oldu.Ayrıca filmin +18 olduğunu söylememe gerek yok herhalde :D Ama cinsellik sahneleri öyle çok iğretlti bir şekilde verilmemiş tabi yaşlı adamlarla olduğu için benim biraz midem kalktı o yüzden oraları atlamak zorunda kaldım :D Ama aslında kızın içinde yaşadığı boşluk ve bu boşluğu cinsellikle atlatmaya çalışmasının anahtar noktalarını o sahneler veriyor olabilir.

Isabelle yaşıtları ve arkadaşlarından farklı olmayan, onlar gibi okul ve ev arasında sıradan bir hayat sürdüren onyedi yaşındaki bir genç kızdır. Annesi ve üvey babasıyla birlikte yaşadığı aile hayatında dile getirmediği sorunlarla ve çelişkiler yaşayan Isabelle, bu rutinlerden ve sıkıntılardan kurtulmanın yolunu önemsizce verdiği bir kararda bulur. Isabelle, ihtiyacı olmadığı halde, para karşılığında kendinden yaşça büyük adamlarla birlikte olmaya başlar. Başlarda önemsiz bir macera gibi görünen ancak zamanla vazgeçemediği bir takıntıya dönüşen bu durum, genç kızın cinselliği keşfetme ve hayatını bu şehvet üzerine kurmaya başlamasına neden olur.


2 yorum:

Kitap - Ateşin Varisi Sarah J. Maas

 Herkese merhabalar efenim, Çookk uzun bir aradan sonra Cam Şato serisinin 3.kitabı olan Ateşin Varisi kitabına başladım.3.seriden itibaren ...