10 Temmuz 2017 Pazartesi

Maydanoz Time : Kitap - Yaban Koyunun İzinde Haruki Murakami

Herkese merhabalar efenim ...

2017 İzmir Kitap Fuarı ganimetlerinden olan bir kitaptan bahsedicem sizlere.Japon edebiyatı ve elbette akla gelen ilk isim Murakami.Uzun zamandır okumak istediğim bir yazardı ve bundan sonra da bulabildiğim her kitabını okuma niyetindeyim.Bir kere adam Japon abi ! Zeki adam !

Ayrıca gerçekten okuduğum en değişik kitaplardan biriydi.Üslup cidden çok değişik ve güçlü,yazarın kalitesini yansıtıyor belli.Daha önce duymadığım deyişler ve olayları aktarım biçimi daha önce pek görmediğim bir şekilde.Tek olumsuz yanı bazı şeyleri çok tekar ediyor ve kitap çok yavaş ilerliyor çok ayrıntıya giriyor.

Mesela kadın kulaklarına meraklı bir adamın resimde gösterilen yıldız işaretli bir koyunun peşine düşmesi üzerine anlatılan bir kurgu var.Daha önce böyle bir şey duymuş muydunuz :D Kitap bölümlere ayrılıyor.İlk bölümde adamın kadın kulağı fetişi üzerine değinilmiş.Kulak mankeni olan bir kadınla çıkmaya falan başlamasını anlatıyor.Genelde kulak aşağı kulak yukarı ne kulakmış be arkadaş diyorsunuz artık bölümün sonunda.Daha sonra ikinci bölümde bir koyun muhabbeti başlıyor koyun yukarı koyun aşşağı.Kitabın sonuna kadar böyle gidiyor.Sonunda o koyunla ilgili bir şeyler buluyor ama kitabın sonu yine biraz açık gibi hayal mi,fantastik mi anlam veremedim :D Ya da ben anlayamadım bilemiyorum içinde Japon olan hiç bir şeyi sorgulamamayı öğrendim ben artık sadece arkama yaslanıp bu değişikliğin ve manyaklığın keyfini çıkarıyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...