31 Ocak 2018 Çarşamba

Gezi - Bursa - Osmangazi/Uludağ Gezisi

Herkese merhabalar efenim ...

Aslında hiç aklımızda yokken bir anda çıkan bu tatil yeni okul dönemi öncesi bana ilaç gibi geldi ! Ayrıca ilk defa ailemle kış tatiline gittik çünkü genelde annem kış tatilinden pek zevk almıyor ayrıca yollar tehlikeli bilmem ne falan diye dırdır edip dururdu bu zamana kadar.O yüzden benim için bir ilk oldu diyebilirim.

Otomatik alternatif metin yok.

Bursa'nın ilçelerine gezmek için gitmiştim biliyorsunuz ki ama hiç merkezde bir yere ve Uludağ'a gitmemiştim.İlk durak yerimiz Osmangazi oldu.











Görüntünün olası içeriği: yiyecek

Oldukça hafif bir öğle yemeğinden sonra Uludağ'a gitmek için biraz vaktimiz olunca Osmangazi'yi şöyle bi gezelim dedik.Tam bir Osmanlı ! Binalar ancak o dönemde kalmış olmalı en genci gibi görünenler bile o kadar eski ve yıpranmış ki ... Ama ben böyle "yaşanmışlık" olan yerleri fazlasıyla seviyorum.Şansımıza o gün de hava gerçekten güzeldi.Ayrıca o gün "Osmanlı Haftası" olduğu için sağ solda yeniçeriler ve sarıklı adamlar görmek mümkündü :D Ayrıca biz gelmeden 1 saat önce Tophane Parkı'ında bir tören dahi olmuş.Tophane parkını cidden çok beğendim içinde yok yok resmen ! Osman ve Orhan Gazi türbeleri,güzel bir Bursa manzarası,bol bol ağaçlar ve cıvıldaşan kuşlar ve insan sesleri ... Daha şimdiden Bursa'yı sevmeye başladım :)

Görüntünün olası içeriği: kar, ağaç, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, çocuk, gökyüzü ve açık hava

Görüntünün olası içeriği: tatlı ve yiyecek

Uludağ tatilimiz toplamda 5 gün idi.Ama 2 gününde tipi olduğu için dışarı çıkma fırsatımız olmadı o yüzden daha çok kapalı alanlarda geçirdik.Kayak eğitimi aldık ama ben o kadar zorlandım ki daha ilk dersten pes ettim.Çünkü daha ilk günden kaslarım çok ağrıdı ayrıca annemde bileğini burkunca ve ayağı şişince benimde başıma aynısı gelir aman dikkat edeyim diye dersi bıraktım ve kendi kendime takıldım.Telesiyeje bindim,Zirve Cafe'de sucuk ekmek ve sıcak şarap ikilisini tattım (normalde alkol almayı seven biri değilim ama -15 gibi bir hava varsa en iyi şey alkol alıp içinizi ısıtmaktır).Karlarda yuvarlandım ve elbette o bembeyaz manzaranın tadını çıkardım.











Görüntünün olası içeriği: yiyecek

Otomatik alternatif metin yok.





Görüntünün olası içeriği: yazı



Görüntünün olası içeriği: yiyecek





Görüntünün olası içeriği: tatlı ve yiyecek



Soğuk insanı cidden çok yoruyor o yüzden sürekli yemek yeme ya da en azından sıcak ve tatlı bir şeyler içme ihtiyacında oluyorsunuz.O yüzden bu tatilimde baya kilo almış olabilirim umarım Balıkesir'e gittiğimde bir düzen yakalayabilirim.Benim için çok zevkli bir tatil oldu.Kayağı pek sevmesem de (azar azar kaydım ama hızdan zevk alan biri olmadığım için bana fazlasıyla tehlikeli ve zorlama geldi KPSS zamanı bi tarafımı kırmayayım korkusu da cabası oldu elbette).

Bu sene kara bu şekilde doymuş oldum.Umarım önümüzde ki sene KarsRail yapma şansım olur ve kar manzaralarına orada devam ederim :)

En sonada tatilin videosunu koydum izlemeyi unutmayın :)

Görüntünün olası içeriği: ayakkabılar, kar, gökyüzü, dağ, açık hava, doğa ve yazı


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kitap - Bir Kutup Ayısının Anıları Yoko Tawada

 Herkese merhabalar efenim, Yoko Tawada'dan daha önce Tokyo'nun Son Çocukları diye distopik bir hikaye okumuş ve bunu sizinle paylaş...