14 Ocak 2019 Pazartesi

Korku Filmi : El Orfanato

Herkese merhabalar efenim ...

Guillermo del Toro sevdiğim isimlerden biridir.Eh haliylen onun yaptığı filmleri de oldukça beğeniyorum.Türkçe çevirisiyle Yetimhane 2008 yılında aslında oldukça ses getirmiş bir korku filmi.Daha önce çok duymuştum ama izlemek daha yeni kısmet oldu.İspanyol sineması bence korku filmlerinde oldukça başarılı.Başlarda oldukça durağan başlayan ve devam eden bir yapım olsa da sonradan açılan ve güzel bir finalle bitiren bir film.He beni korkutmayı başardı mı maalesef hayır beni korkutabilmek için hem biraz daha yaratıcı hem de görsel efekt olarak biraz daha başarılı olmaları lazım :)


Ülke:  İspanya, Meksika
Tür:  Dram, Gizem, Gerilim
IMDB:  7,5
Vizyon Tarihi:  30 Mayıs 2008
Süre:  105 Dakika
Nam-ı Diğer:  The Orphanage, The Orphanage
Ödüller:  33 ödül ve 34 adaylık

Laura, çocukluğuna dair en mutlu günlerini deniz kenarındaki bir yetimhanede geçirmiştir. Yetimhanenin çalışanları ve Laura’nın birlikte büyüdüğü arkadaşları ona her zaman ilgi ve sevgi göstermişlerdir.

Şimdi, 30 yıl sonra, Laura, kocası Carlos ve 7 yaşındaki oğlu Simon’la çok güzel yıllar geçirdiği yetimhaneye geri dönmüştür. Hayali, uzun süredir kapalı olan yetimhaneyi restore ettikten sonra engelli ve hasta çocuklar için bir yaşam alanı haline getirmektir. Burası çocukların deniz kenarında ve temiz havada rahatça oynayabileceği bir yer olacaktır.

Yeni ev ve bu evdeki gizemli atmosfer Simon’ın hayalgücünü fazlasıyla canlandırır. Küçük çocuk kafasında hayali hikayeler canlandırmaya ve çok da masumane olmayan oyunlar oynamaya başlar. Simon’ın görünmez arkadaşları gün geçtikçe artar ve Simon onlarla vakit geçirmekten çok hoşlanmaktadır. Simon’ın rahatsız edici davranışları Laura’yı da etkiler. Çocuğun bu ilginç dünyasına gün geçtikçe daha fazla giren Laura, çocukluğuna dair, uzun süredir unutulmuş olan, tedirgin edici hatırlarla yüzleşmeye başlar.

Açılış yaklaştıkça aile içindeki gerilim daha da artar. Carlos, bu konuda şüpheci davranmaktadır. Ona göre tüm bu olanlar Simon’ın umutsuzca dikkat çekmek için uydurduğu şeylerdir. Ama Laura uzun süredir gizlenen, ürkütücü ve ortaya çıkmayı bekleyen bazı olayların bu eski evde gizlendiğine yavaş yavaş ikna olmaya başlamıştır. Laura’nın ailesini bu durumdan kurtarabilmesi için yetimhaneden ayrıldıktan sonra o evde neler yaşandığını öğrenmesi gerekmektedir.

Yetimhane - El orfanato 720p izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Program : Love Like a K-Drama

 Herkese merhabalar efenim, Bugün bayramda izleyip bitirdiğim ve beni son bölüme kadar saran bir programdan bahsedicem.Program Netflix üzeri...