1 Eylül 2019 Pazar

Gerilim Filmi : Parasite

Herkese merhabalar efenim,
Nihayet Eylül ayı geldi en sevdiğim 2.mevsime geldik.(En sevdiğim ilkbahardır.)Belki biraz olsun hafifler şu sıcak ve tatlı tatlı sonbahar İzmir'e gelmeye başlar esintisiyle.

Gelelim bugünün filmine.Bir Kore filmi var postumuzda ama ne film ! Kore de vizyona girdiği andan beri merak ediyordum bu filmi ve merakıma da değmiş.Hayatımda izlediğim en iyi filmler arasına girdi bile şimdiden benim için unutması zor filmlerden biri olucak.Çok fazla spoiler vermek istemiyorum bu filmde hakkında sadece izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.Ayrıca film Cannes da bu yıl ödül aldı bence Oscar'ı bile hakediyordu bu film ama zamanlama bakımından yetişemedi sanırım oraya.Yönetmen Hollywood aktörleriyle de çalışan oldukça yetenekli ve ünlü bir yönetmen bu adamın her işini izlemek istiyorum daha önce Snowpiercer filmini izlemiştim ve ona da acayip bayılmıştım sırada ondan izleyeceğim ; Okja,Memories Of Murder filmler var ,onları da en kısa zamanda izlemeyi düşünüyorum bu yönetmeni bir kenara yazın derim :)

Yönetmen:  Joon-ho Bong
Ülke:  Güney Kore
IMDB:  8,6
Süre:  132 Dakika

Park Ailesi'yle tanışın: soyla gelen servetin klasik bir tablosu. Diğer yanda ise Kim Ailesi, sokak zekası bakımından zengin ama başka hiçbir zenginliğe sahip değil. Şans veya kader olsun, bu iki ev halkı bir şekilde bir araya gelir ve Kim ailesi altın bir fırsatın varlığını hemen sezer. Kolej çağındaki Ki-woo tarafından manipülasyon konusunda yetiştirilen Kim çocukları, öğretmen ve sanat terapisti görevleriyle kendilerini Park ailesinin arasına çabucak yerleştirir. Kim'ler “vazgeçilmez” lüks hizmetler sunarken, Parklar ise habersizce evlerindeki her şeyi Kim ailesine kaybetmektedir. Ancak kısa sürede bu düzen bir tehditle karşılaşır. Asalak bir misafir Kim ailesinin yeni keşfettikleri konforu tehdit eder hale geldiğinde, vahşi ve zorlayıcı bir üstünlük mücadelesi patlak verir. Bu mücadele Kim ve Park aileleri arasındaki kırılgan ekosistemi yıkmakla tehdit etmektedir.
Parazit - Gisaengchung 720p izle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kore Dizisi : My Lovely Liar

Herkese merhabalar efenim, Bayramın son günündeyiz.Dün ve dünden önce ki geziyordum o yüzlerden buralarla ilgilenemedim.Bugün evde dinlenmec...